İHH Bingöl'de yaklaşık 6 bin kişiye kumanya dağıtacak

İHH Bingöl'de yaklaşık 6 bin kişiye kumanya dağıtacak

İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şubesi tarafından Ramazan ayı kampanyası çerçevesinde 6 bin kişiye kumanya dağıtacak.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bingöl Şubesi tarafından Ramazan 2019 çalışmaları kapsamında ay boyunca 6 bin kişiye kumanya dağıtılması hedefleniyor.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İHH Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili, önceden tespit edilen maddi durumu yetersiz aileler, mülteciler, yetim aileler ile yatalak hastalara Ramazan kumanyası ulaştırıldığını söyledi.

30 kişilik ekiple yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Gili, Ramazan ayında yaklaşık 6 bin kişiye yardım ulaştıracaklarını belirtti. Gili, “Yardımlarımızı yaparken insanların rencide olmamasına dikkat ediyoruz. Yardımları yaparken önceliğimiz bilinmeyen, kendini açığa vurmayan fakirleri tespit edip onlara ulaşmak ve bununla birlikte yetim ailelere ulaşıp onlara yardım elimizi uzatıyoruz. Ramazan ayında yaklaşık 6 bin kişiye yardım yapacağız. Ramazan süresince de yoksul kardeşlerimize yardım ulaştırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl ki sloganlarının "Ramazan Birlikte Güzel" olduğunu hatırlatan Gili, "Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da umudu, kardeşliği, iyiliği paylaşıyoruz; iyiliklerinizi bereketlendirmek için çalışıyoruz. Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor." dedi.

İHH’nın genel çalışmalarına da değinen Gili, "İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 120 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 150 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2019 yılında belirlenen fitre bedeli ise 23 TL, 120 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 250 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar, 81 ilde 46 TIR ile birlikte dağıtıma çıkacak. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, şeker, balon oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak. Suriye, Sudan, Yemen, Gazze, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan ve Arakan gibi öncelikli kriz bölgelerine ağırlık verilecek." şeklinde konuştu.

İHH’nın çocuklar için bayramlık kıyafetler de dağıtacağını söyleyen Gili, "Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 150 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Bayramlık kıyafet yardımları, 43 ülkede 67 bin 920 yetim ve çocuğa ulaşacak. İyilik hareketine destek olmak için dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar için zekâtlarınızı, fitrelerinizi, sadakalarınızı ve kumanyalarınızı iyilik hareketimize katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştireceğimiz kampanyalarımıza destek olabilirsiniz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler