İHH Şanlıurfa Şubesi 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması programı düzenledi video foto

İHH Şanlıurfa Şubesi 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması programı düzenledi video foto

Uluslararası Öğrenci Dernekleri (UDEF) İHH Şanlıurfa Şubesi aracılığıyla 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması programı düzenledi.

Birçok yabancı âlim ve öğrencilerin katıldığı program Mavi Marmara Konferans Salonunda gerçekleşti.

“Biz Kardeşiz” sloganıyla birçok ülkenin renklerini bir araya getiren “9. Uluslararası Öğrenci Buluşması” programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, yabancı ülkelerden gelip Urfa’da okuyan 160 öğrenci olduğunu belirterek,    bu öğrenciler için bir dernek kuracaklarını söyledi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri (UDEF)  adına konuşma yapan Selman Duran, “Türkiye’de eğitim gören 186 ülkeden 110 bin öğrencinin kamuoyu tarafından tanınması, bilinmesi ve kendi ülkelerini  tanıtması için bu yıl da dokuzuncusu düzenlediğimiz öğrenci buluşmasını 23 Nisan- 25 Mayıs tarihleri arasında tertip ediyoruz. Bu yıl ki buluşmamız 7 farklı ülkede ve 43 farklı şehirde uluslararası öğrenci dernekleri federasyonu olarak   gerçekleştiriyoruz.”

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan UDEF Şanlıurfa temsilcisi Mehmet Binici ise, Yabancı öğrencilerin sorun ve sıkıntılarını gidermek için çalıştıklarını belirterek, “Bölge temsilciliğimiz17 ilden oluşmaktadır. Bu illerde temsilciliğimiz ve derneklerimiz bulunmaktadır. Bunlar içerisinde Şanlıurfa, Malatya, Van ve Iğdır’da bu buluşmalar düzenlenmektedir. İl temsilcilerimiz öğrencilerle bire bir temas halindedir. Gerekli çalışmaları yapıyorlar. Öğrencilerin sorunları ve ihtiyaçlarını gideriyorlar.” şeklinde konuştu.

“Hepimiz kardeşiz”

Hz. Muhammed’in Hicret ettikten hemen sonra  ilk olarak kardeşliği tesis ettiğini söyleyen İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, “Hepimiz kardeşiz. Allah Resulü Mekke’den Medine’ye göç ettiğinde ilk yaptığı şey kardeşlik müessesesini kurmak olmuştur. Bir başka şey vardı. Muhacir ile Ensar arasında statüsü birbirine yakın olanları birbirlerine kardeşleştirerek önemli bir tedbire başvurmuştur. Bu muhteşem bir projeydi. Şu an aramızda bulunan siz Muhacir kardeşlerimiz, kesinlikle sizler için kurulmuş bu şemsiyelerin altına mutlaka elinizi uzatın. Ortada kalıp seller arasında kalmayasınız. Yoksa çürür gidersiniz.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Afganistanlı öğrenci Mirwais Azami, kardeşlerin bir araya gelmesiyle birlik ve beraberliğin olacağını söyledi.

Azami, “Dünyanın dört bir yanından Afrika’dan Orta Asya’dan, Suriye’den farklı farklı yerlerden öğrencilerimiz var. UDEF denilince aklıma birlik geliyor, beraberlik geliyor. Kardeşlik ve ümmet birliği geliyor. Çünkü UDEF uluslararası öğrencileri bir araya getirerek kardeşliği sağlıyor.” dedi.

Daha sonra Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan, Bosna Hersek, Makedonya, Yunanistan, Afganistan, Azerbaycan, Fas, Filistin, Komor Adaları, Malawi, Moritanya, Somali, Suriye, Türkmenistan, Tacikistan, Yemen, Moldova, Kırım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrenim için Şanlıurfa’ya gelen öğrenciler ülkelerini ve Türkiye izleimlerini anlattılar.

Program daha sonra Ali Acar’ın kapanış konuşmasıyla son buldu.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.