İHH tarafından Bitlis'te çocuklarla buluşma şenliği düzenledi

İHH tarafından Bitlis'te çocuklarla buluşma şenliği düzenledi

İHH tarafından Bitlis il merkezi ve ilçelerinde ikamet eden yetim çocuklara yönelik ‘Çocuklarla Buluşma Şenliği’ düzenledi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyet yürüten İHH Bitlis Şubesi tarafından il merkezi ve ilçelerindeki yetim çocuklara yönelik ‘Çocuklarla Buluşma Şenliği’ düzenledi.

Tatvan’da bir düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte yetim çocuklara hediyeler dağıtıldı. Yemek ikramında bulunuldu.

Etkinliğe, İHH genel başkan yardımcısı Murat Yılmaz Tatvan belediye başkanı Fettah Aksoy ve kanaat önderleri de iştirak etti.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahiler ile devam etti.

Daha sonra İHH Bitlis Şubesi başkanı Muzaffer Taşcan bir selamlama konuşması yaptı.

’Yetimlerin topluma bir emanet olduğunu ve Onların sahiplerinin koruyucu ve kollayıcılarının Allah ve resulünün emri ile bizler olduğunu belirten Taşcan, “Bu, hem kutlu hem de zor bir görevdir. Karşılığında Allah’ın inayetini kazanma ya da inayetinden ve hoşnutluğundan uzaklaşma vardır.’’ dedi.

Tatvan belediyesi başkanı Fettah Aksoy ise yetimlerin bizlere Allah’ın emaneti olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: ‘’Yetimler bize Allah’ın ve peygamberimizin birer emanetidirler. Müslüman olarak bu emanete sahip çıkmak İslami ve insani vazifemizdir. Bu manada dünyanın her tarafında yetimlere sahip çıkan, yetimlerin başını okşayan, onlara sevgi ve şefkati esirgemeyen, yetimhaneler kuran, organizasyonlar yapan İHH’nın bu hayırlı faaliyetinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sponsorlara plaket verildikten sonra program çocukların seslendirdikleri ilahi ve dua ile sona erdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.