İHH’dan Kilis'teki Suriyeli ailelere yardım

İHH’dan Kilis'teki Suriyeli ailelere yardım

​İHH Kilis Temsilciliği, Kilis’te yaşayan Suriyeli yetim ailelere hijyen paketi ve yetim çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ülkelerindeki iç savaştan dolayı göç ederek Kilis’e yerleşen Suriyeli yetim 250 aileye ve çocuklara yardımda bulundu.

Güney Afrika kurumu Al İmdat ve İHH’nın birlikte yürüttüğü projede Suriye’deki iç savaştan Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan yetim aileler başta olmak üzere Suriyeli ailelere çeşitli yardımlar dağıtıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren İHH Kilis Yurt içi proje sorumlusu Hasan Aksoy, ülkelerindeki savaş dolayısıyla Kilis’e yerleşen yetim ailelere ve çocuklara çeşitli yardımlarda bulunduklarını söyledi.

Aksoy, “Dünyanın neresinde bir mazlum varsa din, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın hayırseverlerimizin bu yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle İslam coğrafyasında akan kan devam etmektedir. Bizler var gücümüzle bir nebze olsa bu yaralara merhem olabilmek için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Paketlerde bir ailenin bir aylık hijyen ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Aksoy, “Kış ayının gelmesiyle evlerinde halı olmayan ailelere halı dağıtımını gerçekleştirdik. Bunun yanında bugün hijyen paketlerini dağıttık. Dediğim gibi kış ayının gelmesiyle bölgede daha zorlu yaşam mücadelesi başladı. Çocukların özellikle de kışlık elbisesine ve ayakkabılarına ihtiyaçları var. Buradan hayırseverlerimize seslenmek istiyorum. Gelin bu kış ayında da muhacir kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım.” ifadelerini kullandı.

İLKHA













Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.