İHH’nın yetimler yararına kermesleri devam ediyor

İHH’nın yetimler yararına kermesleri devam ediyor

İHH Batman Şubesi ve Mevlana Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yetimler yararına kermes düzenlendi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından organize edilen ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi kapsamında Mevlana Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından bir kermes düzenlendi.

Kermesle beraber Mevlana Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından TUBİTAK 4 bin 6 Bilim Fuarı ve Yılsonu Sergisi de düzenlendi. 

Yapılan kermes hakkında bilgi veren İHH Batman Şube Başkan Yardımcısı Cahit Öner,  Mevlana Anadolu Lisesi ve İHH Batman Şubesi olarak beraber yetimler yararına kermes düzenlediklerini belirtti. 

Öner, “Yetimler yararına düzenlediğimiz kermesin geliri Batman’daki yetimlerimize vereceğiz. İHH Batman Şubesi olarak bizler bugün yaklaşık 300 Batmanlı yetime sponsor olduk. Ayda 90 TL yetimlerimize burs veriyoruz. Bu sayı her geçen gün artıyor. Yaptığımız tespit ve işlemlerden sonra yetimlerimize burs bağlıyoruz. Bugün bize mihmandarlık yapan Mevlana Anadolu Lisesi Müdürü Hamdullah Altun’a katkılarından doları Allah razı olsun.” dedi.

Mevlana Anadolu Lisesi Siyer Öğretmeni Şefik Sevim ise şunları söyledi: “Mevlana Anadolu Lisesi’nde öğrencilerimiz yönelik tertiplediğimiz gerek mozaik çalışmaları gerek öbür çalışmalar ve gerekse de kermesle öğrencilerimizi çok mutlu etmiş. Kermes geliri İHH’nın tespit ettiği yetimlere verecektir. Biz aslında bu etkinliklerle öğrencilerimizin hem toplumsallaşmasını, merhamet duygularının gelişmesi, paylaşımı ve cömertliği ahlak edinmelerini istiyoruz. Onun için bu etkinliği faydalı buluyoruz.”  (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.