İHL öğrencileri eğitimlerini Kadın Sığınma Evinde tamamladı

İHL öğrencileri eğitimlerini Kadın Sığınma Evinde tamamladı

Van’ın Bahçesaray (Müküs) ilçesinde yaklaşık 1 buçuk yıl önce projesi onaylanan İmam Hatip Lisesi’nin bir türlü yapılamamasından dolayı öğrenciler Kadın Sığınma Evinde eğitimlerini tamamladı.

Van’ın Bahçesaray İlçesinin İslam Mahallesi Mutiullah Bey Caddesi’nde bulunan ve SODES kapsamında yaptırılan 7 derslikli Kadın Sığınma Evinde, İHL öğrencileri eğitimlerini tamamlarken, öğrenci velileri ve öğretmenler,  17 bin 800 nüfuslu ilçede İmam Hatip Lisesi yapımının bilinçli olarak engellendiği kanısında.

“İmam Hatip diye çocuklarımızı kadın sığınma evine gönderiyoruz”

2 yıl önce ilçede İmam Hatip Lisesi yapılacağı söylenmesine rağmen, hala temelinin dahi atılmadığını belirten Mehmet Nuri Dursun, “Bizim okul sıkıntımız var. Çocuklarımız yeteri düzeyde eğitim alamıyor. Okul yok zaten. İmam hatip diye çocuklarımızı kadın sığınma evine gönderiyoruz. Bir an önce okulumuzun yapımına başlanmasını istiyoruz” dedi.

İmam Hatip Lisesi yapımının bilinçli olarak engellendiğini ifade eden Abdullah Orhan adlı öğrenci velisi ise, okulun yapılması için gerekirse kendi arsasını verebileceğini ifade ederek, meselenin arsa olmadığını ve birilerinin bilinçli olarak ilçede imam hatip okuluna müsaade etmediğini belirtti.

“İlçede imam hatip yapılması bilinçli olarak engelleniyor”

Orhan, “Çocuklarımız perişan oluyor. 3-4 kilometrelik yolu yaya olarak kat etmek zorunda kalıyorlar. Burada küçük bir yer vermişler öğrencilerimize. Derslikler çok küçüktür. Okulumuzun projesi çıkmış. Bunun bilinçli olarak engellenip Çatak ilçesine verildiği  bilgisini  aldık.” diye konuştu.

“17 bin 800 nüfuslu ilçede imam hatip lisesi yok”

Bahçesaray’ın 17 bin 800 nüfuslu bir ilçe olduğunu hatırlatan Mürsel Orhan adlı veli ise, “Başbakan bağıra bağıra imam hatiplerden, dindar nesilden bahsediyor. Burada neden imam hatip yapılmıyor? Şu an öğrencilerimizin eğitim aldığı yer, kadın sığınma evidir. İlçede kadın sığınma evine ihtiyaç olmadığı halde yapılıyor, ihtiyaç olan okul ise engelleniyor. Mezun olan öğrencilerimiz var. İmam hatip okullarına kayıt yaptıracağız ama yer yok. Milli eğitim proje verildiğini belirtiyor. Ama bilmiyorum. Belediyeden mi kaynaklanıyor. Nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Sadece belediyenin burada imar konusunda zorluk çıkardığını biliyoruz. Sadece devletten isteğimiz buraya bir imam hatip lisesi yapılmasıdır.” şeklinde konuştu.

Kadın sığınma evinde bin bir sıkıntı içerisinde dönemi kapattıklarını belirten öğrenciler ise, okullarının bir an önce yapılmasını istiyor.

“Okul yapılmadığı için bizler kadın sığınma evinde okuyoruz”

Önceki sene kız öğrenci yurdu olarak kullanılan bir yerde eğitim gördüklerini söyleyen 10. Sınıf öğrencisi Himmet Sami, 2014-2015 eğitim öğretim dönemini Kadın sığınma evinde tamamladıklarını belirterek, “Bundan sonra nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Normalde 24 derslikli bir İmam Hatip Lisesinin projesinin çıktığını söyledi  hocalarımız. Okul yapılmadığı için  kadın sığınma evinde okuyoruz.” diye konuştu.

Bu arada ilçede hiç İmam Hatip Lisesi bulunmazken söz konusu İmam Hatip Lisesinin yapılmasının bilinçli olarak HDP’li ilçe Belediyesi tarafından engellendiği belirtiliyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.