İhlas Holding Genel Müdürü Ören'in darbeden haberi var mıydı!

İhlas Holding Genel Müdürü Ören'in darbeden haberi var mıydı!

İhlas Holding Genel Müdürü Mücahid Ören ile TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın darbe girişiminden 2 gün önceki e-mail yazışmalarını paylaşan Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar, Ören'in, darbe girişiminden haberdar olduğunu iddia etti.

Gazeteci-Yazar Sabahattin Önkibar'ın, bugünkü yazısında bünyesinde TGRT Haber, İHA ve Türkiye gazetesini barındıran İhlas Holding'in Genel Müdürü Mücahid Ören hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Yazısında, FETÖ'nün darbe girişiminden 2 gün önce, yani 13 Temmuz 2016'da İhlas Holding'in Genel Müdürü Ören'in, vatandaşlığına geçtiği ABD'de olduğunu aktaran Önkibar, İhlas’ın Ankara’daki muhasebe sorumlusu Abdullah isimli kişinin, Mücahit Ören’e mesaj gönderdiğini belirtti.

"Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın"

Abdullah isimli kişinin gönderdiği mesajda İhlas Grubu’na ait üç ayrı TV kanalı için talep edilen uydu kirası bağlamında ilave teminat mektubu istendiğini ilettiği belirten Önkibar, Mücahit Ören bu istem üzerine ABD’den, TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’a şu e-maili gönderdiğini ileri sürdü:

“Kesin söylüyorum,bir kuruş ilave teminat mektubu vermiyorum... Önce kapatırım TGRT’yi, ancak Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın... Abdullah, bankalar ile falan konuşmayın.”

E-mail mesajının kendisine, eskiden çalıştığı İhlas’ın içinden iletildiğini söyleyen Önkibar, yazısında bu mesajın bilgisayar çıktısını da paylaşarak, mesajın her şeyi afişe ettiğini belirtti.

Önkibar yazısında devamında Mücahit Ören'in darbeden haberdar olduğunu iddia ederek, "Evet, FETÖ darbesine sadece iki gün kala Mücahit Ören bu mesajı ile sadece kendini ele vermiyor, aynı zamanda yapılacak darbeyi adeta afişe ediyor. Öyle, çünkü darbeye 48 saat kala 'Ankara’yı ayağa kaldıracağımız gün çok yakın' ifadesinin başka açıklaması olamaz. Mesajı tekrar tekrar okuyun, o ifade orada yer alıyorsa, bunun okuması Mücahit’in FETÖ darbesinden haberder olması ve ihbar etmediği içinde tertibin içinde yer alması değil midir?" ifadeleri kullandı.

İhlas Holding ile FETÖ bağlantısı

Yazısında, Mücahit Ören ile FETÖ'nün irtibatlı olduğu iddialarına da yer veren Önkibar ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve CIA Ortadoğu Masası Şefi Marc Grossman ismine dikkat çekti.

Önkibar, "Malum ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve CIA Ortadoğu Masası Şefi Marc Grossman, İhlas Holding’in Borsa’ya bildirdiği resmi danışmanıdır. Dolayısıyla Mücahit Ören-FETÖ irtibatının onunla sağlanması güçlü ihtimaldır. Yine hatırlatalım, İhlas’ın 15 Temmuz darbesi sürecinde CEO’su Cahit Paksoy’dur ki bu isim FETÖ mensubu olmaktan darbe sonrası tutuklanmıştır." diye belirtti.

"Cem Küçük’ün susması, FETÖ’nün kripto elemanı olma ihtimalini bana da düşündürmeye başladı"

Tüm bu olan bitenlerden Gazeteci Cem Küçük'ün de haberde olduğunu ileri süren Önkibar, Küçük'e "Yoksa TGRT’den aldığın yüklü maaş gereği mi bu olaya kayıtsızsın?" sorusunu yönelterek, yazısına şöyle son verdi: "İşte bütün bunlar dikkate alındığında Cem Küçük’ün susması, o çocuğun FETÖ’nün kripto elemanı olma ihtimalini bana da düşündürmeye başladı zira o Cem Küçük yaptığım çağrıya cevap vereceğine, kendi değil, Mücahit Ören’e beni dava ettirmiştir. Bana aktarılana göre Mücahit Ören’e FETÖ tarafından yüklü miktarda borç verilmiş ve Mücahit o borç sebebiyle FETÖ’ya karşı çaresizmiş!"

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.