İhmalkârlığının kurbanı oluyordu

İhmalkârlığının kurbanı oluyordu

Mersin’in Tarsus ilçesinde doktorların uyarısına rağmen tedavisini ihmal eden fizik öğretmeni, ağrılarının artması üzerine gittiği hastanede ameliyata alındı.

Tarsus’ta yaşayan evli ve 1 çocuk annesi 28 yaşındaki Fizik Öğretmeni Safiye Kuşçu Doğan, ihmalkârlığının kurbanı oluyordu.

Yaşadığı karın ağrısını için doktorların ‘endoskopi yaptırın’ önerisine rağmen 3 ay boyunca işlem yaptırmayan genç öğretmen, sancıları dayanılmaz hale gelince tekrar hastaneye gitti. Safra kesesinin içinin tamamen taşla dolu olduğu anlaşılan Safiye öğretmen, laparoskopik ameliyatla sağlığına kavuştu.

“İhmalim yüzünden erteledim”

Az daha ihmalkârlığının kurbanı olacağını söyleyen Safiye öğretmen,“Yaklaşık 3 ay önce şiddetli mide ağrısıyla bir özel hastanenin acil servisine gittim. Gastrit olduğu söylenerek, endoskopi önerildi. Çocuğumun küçük olması ve Ramazan ayı bahanesiyle ihmal ettim ve endoskopi yaptırmadım. Ama bundan kısa süre önce şiddetli mide ağrısı çekmeye başladım. Hemen gittiğim devlet hastanesinde bana gastroenteroloji polikliniğine gitmem söylendi. Medical Park’a geldim ve endoskopi, ultrason ve MRCP tetkikleri yapıldı. Doktor safra kesemde taş olduğunu söyledi. Ana safra yollarında herhangi bir taş olmadığını söyleyip safra kesesi ameliyatı olmamı önerdi. Ameliyatı kapalı yöntemle Op. Dr. İbrahim Halil Karakan yaptı. Ameliyattan 1 hafta sonra da ERCP yöntemiyle ile sfinkterotomi işlemi uygulandı.” dedi.

ERCP ile rahatlatıldı

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ise şöyle konuştu: “Hastamız kapalı (laparoskopik) yöntemle yapılan ameliyatın ardından taburcu olduktan yaklaşık 1 hafta sonra yeniden şiddetli karın ağrısı ve sarılık şikâyetiyle geldi. Tahlillerde, safra yolunun 12 parmak bağırsağına açıldığı yerdeki büzücü kasların aşırı kasılması ve fonksiyonunu yerine getirememesi üzerine safra akışını tıkadığı görüldü. Safra yollarında herhangi bir taş tespit edilmedi. Hastaya ERCP yöntemi ile sfinkterotomi işlemi yapılarak safra akışının rahatlatılarak sağlığına kavuşması sağlandı. Genelde ana safra yollarında taş tespit edilmesi üzerine ERCP işlemi ameliyat öncesinde yapılırken nadiren de olsa ameliyat sonrası da gereklilik halinde bu işlem yapılabiliyor.” (A. Hakim Kurt-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.