İHO-Ebrar Aksaray’da Kurban eti dağıttı

İHO-Ebrar Aksaray’da Kurban eti dağıttı

Avrupa’da faaliyet gösteren Uluslararası Yardım Organizasyonu İHO-Ebrar, kurban bayramı münasebetiyle Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) aracılığıyla, muhtaç ailelere kurban eti dağıttı.

Dünyanın birçok ülkesinde düzenlediği  yardım faaliyetleriyle ismini duyuran İHO-Ebrar kurban bayramı kapsamında Afrika, Avrupa ve Asya’da birçok noktada vekâleten kurban kesimi gerçekleştirdi. 

Türkiye’de 20 farklı noktada kurban kesimi yapan İHO-Ebrar, Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der) aracılığıyla, yoksul ve yardıma muhtaç 40 aileye kurban eti ulaştırdı. İHO-Ebrar’ın gerçekleştirdiği yardım faaliyetine aracı olan Aksa-Der başkanı Mustafa Bilgiç, bu yardımlarla fakirlerin yüzünü güldürdüklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi;

“Yapılan bu bağışlarla kurban bayramının gerçekte nasıl olması gerektiğini, nasıl bir yardımlaşma ve dayanışma vesilesi olduğunu hep beraber yaşadık. Kurban bayramında yapılan bu bağışların toplumsal kaynaşmaya vesile olduğunu, ailelere et yardımında bulunurken, onların gözlerindeki o bekleyişten anladık. Bu vesileyle ulaşmamız gereken ve ulaşmamızı bekleyen daha yüzlerce aile olduğunu düşünerek, Allah’ın izniyle daha azimli bir şekilde çalışacağız. Kurban bağışında bulunan Müslüman halkımızın hayırlarını Allah kabul eylesin. Organizasyonda görev alan Aksa-Der üyelerinden de Allah razı olsun.’’ (Ömer Yıldırım-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler