IHO-EBRAR'dan Diyarbakır'da yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

IHO-EBRAR'dan Diyarbakır'da yetim öğrencilere kırtasiye yardımı

Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO-EBRAR, Diyarbakır'ın Bismil ve Ergani ilçelerinde 100 çocuğa kırtasiye yardımında bulundu.

Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyeti yürüten ve merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO-EBRAR, Umut Kervanı Derneği ve Yetimler Vakfı aracılığıyla Bismil'de 50 yetim öğrenciyi yaptıkları kırtasiye yardımı ile sevindirdi. Kuruluş ayrıca Ergani'de Ergani Kardeş-Der aracılığıyla 50 çocuğa kırtasiye yardımında bulundu.

IHO-EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, "IHO-EBRAR olarak insani yardımlar yapan bir derneğiz biz. Dünyanın bütün mazlum coğrafyalarında nakit para, gıda, kurban, giyim ve kırtasiye yardımlarımızı yetim, mağdur ihtiyaç sahibi ailelere sürekli yapan bir kuruluşuz. Bu vesileyle bugün bu çerçevede Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 50 yetim ve mağdur öğrenci kardeşlerimizin kırtasiye yardımlarını ulaştırdık. Ergani''de de Ergani Kardeş- Der aracılığıyla 50 çocuğa kırtasiye yardımlarını ulaştırdık " dedi.

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı aracılığıyla bu ailelere ulaştıklarını belirten Ugar, "Tespit edilen aileler gerçek mağdur ailelerdir. Hepsi gerçekten tespiti yerinde yapılmış ve yaşanan mağduriyetler evler ziyaret edilerek tespit edilmiş. Çoğu aile maddiyat konusunda çok sıkıntı çekildikleri tespit edilmiş. Biz de bir nebze olsun bu sıkıntıları gidermek için buradayız. Bu vesileyle buradan hem Yetimler Vakfı'na ve hem Umut Kervanı yetkililere ve Ergani Kardeş-Der'e teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ugar, son olarak şunları söyledi: "Bu yardıma vesile ve sponsor olan hayırsever iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yetim ve mağdur çocukların sevinmesine vesile oldukları için teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinde razı olsun. Yardım çalışmalarımız aralıksız devam edecek."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler