IHO-EBRAR’den Afrikalı yetimlere bayram harçlığı

IHO-EBRAR’den Afrikalı yetimlere bayram harçlığı

​Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR, Afrika'nın Uganda ülkesinde 50 yetime bayram harçlığı verdi.

Dünyanın birçok ülkesinde yetim ve muhtaçlara yardımda bulunan merkezi Hollanda’da bulunan Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu IHO-EBRAR Afrika’da bulunan Uganda ülkesinin Sorati şehrinde 50 yetim çocuğa bayram harçlığı yardımında bulundu.

Yapılan bağışlar neticesinde yıl boyu yardım faaliyetlerini sürdüren IHO-EBRAR, yetim çocuklara bayram harçlığı vererek yarında kurban keserek yardımlarına devam edecek.

Yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren IHO-EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, hayırseverlerin katkılarıyla toplanan bağışlarla Sorati’de yaşayan yetim ve öksüzlere bayram harçlığı verdiklerini söyledi.

Ugar, "IHO-EBRAR olarak Uganda’dayız. Hayırseverlerimizin yardımıyla bir yetimhanede bulunan 50 çocuğa bayram harçlığı verdik. Türkiye ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden Müslüman kardeşlerimizin vermiş olduğu yardımları burada yetimlere ulaştırdık. Bu bağışlarda bulunan bazı hayırseverlerimizin isimlerini zikretmek istiyorum. Halis Doğan ailesi, Osman Karanfil, Ayşe Güven, Uğur Kutulman, HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları ve diğer hayırseverlerimize buradaki yetimler adına teşekkür ediyorum. Allah-u Teâlâ yaptıkları bu hayrı kabul etsin. Ayın 26’sına kadar Uganda’da olacağız. Yardım etmek isten kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.