İhraç edilen mühendisin mağduriyeti giderildi

İhraç edilen mühendisin mağduriyeti giderildi

​FETÖ’nün darbe girişimi esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde tanklara karşı direnen çevre mühendisi Sabahattin İlik, 2016’da çıkarılan KHK ile mağdur edilmiş aradan geçen yaklaşık 2 buçuk yıl sonra mağduriyeti giderildi.

ABD destekli FETÖ darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, FETÖ’cü askerlerin tanklarına karşı direnen çevre mühendisi Sabahattin İlik, Orman Genel Müdürlüğü adına yurt dışında göreceği yüksek lisans eğitimin ardından işe başlayacaktı ancak FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle 2016’da çıkarılan KHK ile mesleğine başlamadan ihraç edilerek mağdur edilmişti.  

Darbe girişimin ardından yaklaşık 2 buçuk sene sonra mağduriyeti giderilen İlik, mağduriyetinin giderilmesi İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) “15 Temmuz’da tanklara direnen mühendis işine başlamadan ihraç edildi!” başlıklı haberin faydasının çok olduğu bu yüzden kendilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

15 Temmuz gecesi İstanbul’un Üsküdar ilçesinde tankların karşısına dikilerek darbe girişimine karşı durduğunu sonrada mağdur edildiğini dile getiren İlik, mağduriyetinin giderilmesine çok mutlu olduğunu söyledi.

Darbecilere karşı direnmek için meydanlara çıktığını hatırlatan İlik, “Daha öncede yaptığım röportajda belirttiğim gibi darbe günü bizde darbeye karşı çıkmak için dışarı çıktık. Tanklara karşı direnişe geçtik. Sabaha kadar Boğaz İçi (15 Temmuz Şehitler) Köprüsünde bekledik. Allah’a (Celle Celalhu) çok şükür o zaman bu musibeti bertaraf ettik. Tabi ondan sonraki süreçte ismim bir KHK’da yayınlandı. FETÖ’ye mensup olduğum bütün ülkeye ilah edildi. Aradan 2 buçuk sene geçti. FETÖ soruşturmaları itibarsızlaştırılmasın diye 2 sene boyunca hiçbir girişimde bulunmadım. Mağduriyetim giderilmediği için girişimlerde bulunmaya başladım.” dedi.

“Hain örgütten olmadığım ilah edildi”

Mağduriyetini giderip sesini duyuran İLKHA’ya teşekkür eden İlik, “Mağduriyetimi dile getirdikleri ve sesimi duyurdukları için İlke Haber Ajansı’na buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Gazetecilerin bu mağduriyeti yayınlaması çok güzel sonuçlar doğurdu. Allah’a (Celle Celaluhu) çok şükür bugün itibariyle iadem geri gerçekleşti. Hain örgütten olmadığım ilan edildi. Bu yüzden çok sevinçliyim. Mağduriyetim sürecinde yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah (Celle Celaluhu) onlardan razı olsun. Bundan sonra kendi işime devam etmeyi düşünüyorum. LYS bursiyerlerindendim. O yüzden bakalım devletimiz bizi yurtdışına gönderip eğitimimize devam edebilirsek yurtdışında eğitim aldıktan sonra gelip görevime devam edeceğim inşallah.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.