İhtilaflı konuları ilgili ilgisiz kişilerin önünde tartışmaktan kaçınılmalı

İhtilaflı konuları ilgili ilgisiz kişilerin önünde tartışmaktan kaçınılmalı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Dînî konularda konuşan-yazan herkes ihtilaflı konuları ilgili ilgisiz kişilerin önünde tartışmaktan, kafa karışıklığına sebep olan söz ve paylaşımlardan kaçınmalıdır." uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son zamanlarda kamuoyu önünde konuşulan ihtilaflı meseleler ve konuşma üslubuna yönelik önemli uyarılarda bulundu.

Resmi twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Erbaş, şu ifadeleri kullandı: "Ekranlarda, gazete köşelerinde ve sosyal medyada dînî konularda konuşan-yazan herkes, İslam'ın doğru anlaşılmasına, yaşanmasına ve güzel ahlakın yaygınlaşmasına katkı sunmalı; inancımız konusunda yanlış anlamalara yol açacak hatalı söz ve eylemlerden, popülist yaklaşımlardan, kırıcı hatta tekfire kadar giden üsluptan, İlmî müzakere ortamlarında konuşulması gereken ihtilaflı konuları ilgili ilgisiz kişilerin önünde tartışmaktan, hikmeti göz ardı eden ve kafa karışıklığına sebep olan söz ve paylaşımlardan kaçınmalıdır.  Lütfen biraz daha dikkat Biraz daha hassasiyet."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.