Van'da ihtiyaç sahibi aile konteynerden kurtuluyor

Van'da ihtiyaç sahibi aile konteynerden kurtuluyor

Van'da konteynerde yaşam mücadelesi veren aile için belediye ve hayırseverler tarafından ev inşa edilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı sosyal destek uzmanları, kentte yardıma muhtaç ailelere ulaşmak için çalışıyorlar.

Yapılan çalışmalar kapsamında uzmanlar, İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde 3 yıldır konteynerde yaşayan Zeytin ailesine ulaştılar.

4 çocuğuyla konteynerde yaşayan Özlem ve Süleyman çifti, maddi imkânsızlıklar nedeniyle zor günler geçiriyor. Tüberküloz ve astım hastası olan baba Süleyman Zeytin, sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor.

Çok zor şartlarda konteynerde yaşayan aileye büyükşehir belediyesi tarafından sosyal kart verilirken, çocuklara da giyim yardımında bulunuldu. Yine büyükşehir belediyesi ve hayırsever vatandaşların girişimi sonucu aileye ev yapılacağı belirtildi.

Eşinin hastalığı nedeniyle çalışamadığını belirten Özlem Zeytin, "Konteynerde 4 çocuğumla birlikte çok zor şartlarda yaşıyoruz. Eşim hasta, çalışamıyor. Konteyner rutubetli, her tarafı kırılmış durumda, içeriye su ve toz giriyor. Gidecek başka yerimiz yok. Allah razı olsun, belediye ekipleri gelip bize yardım ettiler, yardımda bulundular. Bize ev yapacaklarını söylediler. İnanılmaz mutluyum. Bugün benim en mutlu günüm." dedi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler