İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes

İhtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes

Siirt'te imam hatip lisesi öğrencileri tarafından ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Siirt İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Lisesi okul yönetimi ve öğrencileri tarafından, ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Okul yönetimi ve öğrencilerin katkılarıyla gerçekleştirilen kermese, öğrenci velileri ve vatandaşlar davet edildi. Kermese katılanlar, yapılan yöresel yemekleri ve tatlı çeşitlerini alarak öğrencilere katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Konu hakkında bilgi veren İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Münir Benek, öğrencilerin içindeki yardımlaşma duygusunu ve herkesin sadece kendisinden değil, yanındaki arkadaşından da sorumlu olduğu hissini ortaya çıkarmak amacıyla her yıl kermes düzenlendiğini söyledi.

Benek, "Kermesten gelen gelir, okulumuzda maddi durumu düşük olan öğrencilerimizin öğle yemeğini, servis ücretlerini ve her yıl okulumuza yüksek puanla gelen öğrencilerimizin burs paralarını karşılamak için kullanılacak. Kermesimiz her yıl düzenli bir şekilde yapılarak gelenekselleşmiş durumda. Kermeste satışa sunulan yemek ve tatlı çeşitleri, öğrencilerimizin ve velilerin gönül rızasıyla hazırlamış oldukları ikramlardan oluşuyor. Kermesimize sosyal medya aracılığı ile bütün Siirt halkını davet ettik. Bu konuda Siirt halkı oldukça hassasiyet sahibi. İş yardımlaşma ve infak olunca Siirt halkı bu konuda geri kalmıyor, katılım sağlıyor. Bu vesile ile öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Velilerimize ve katkıda bulunan Siirt halkına da teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

"Allah rızası için bu kermesi düzenledik"

Maddi durumu kötü olan arkadaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermesin düzenlendiğini söyleyen 12'nci sınıf öğrencisi Hatice Demir, şunları söyledi: "Kermeste satışa sunulan yemekleri kendi evimizde hazırladık. Dışarıdan herhangi bir şey alınmadı. Allah rızası için bu kermesi düzenledik. İnşallah faydalı olacağına inanıyorum."

"Keşke elimizden daha fazlası gelse de daha çok öğrenciye el uzatabilsek"

Okullarında maddi durumu düşük öğrencilerin bulunduğunu dile getiren Nergiz Yolbaş, "Aslında sadece burada değil, bölgenin birçok yerinde maddi durumu düşük öğrencilerin olduğunu biliyoruz. Keşke elimizden daha fazlası gelse de daha çok öğrenciye el uzatabilsek. Ne yazık ki elimizden bu kadarı geliyor. Keşke bütün okullar bu tür kermesler düzenlese. Arkadaşlarımızla beraber elimizden deldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. İnşallah iyi bir gelir elde edip, öğrenci arkadaşlarımıza destek oluruz. Bu bizim için en büyük mutluluk. Tek amacımız Allah'ın rızasını kazanmak." ifadelerini kullandı.

Okula bu yıl yerleştiğini anlatan Yumna Sakın ise "Kermesin düzenlenme amacı, kimsesi olmayan, kendine kıyafet alamayan ve yüksek puanla okula yerleşen arkadaşlarımızın burs ücretlerini karşılamaktır. Kermese katkı sunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

İLKHA






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.