İhvan Liderine 1 İdam, 2 Müebbet Cezası

İhvan Liderine 1 İdam, 2 Müebbet Cezası

İhvan lideri Bedii 71, hakkındaki yaklaşık 37 davanın 4`ünde 1 idam, 2 müebbet ve 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Prof. Dr. Muhammed Bedii (71), hakkındaki yaklaşık 37 davanın 4`ünden 1 idam, 2 müebbet ve 1 yıl hapis cezası aldı.

Bedii`nin yargılandığı davalar hakkında bilgi veren İhvan Hukuk Komisyonu üyesi Hasan Salih, "Bedii, şu anda 5 ayrı ilde 37 davadan yargılanıyor. Hala mahkeme heyeti önüne çıkmadığı davalar var" dedi. Salih, Bedii`nin hakkında en çok dava açılan darbe karşıtı olduğunu söyledi.
Bedii hakkındaki mahkeme kararları

İhvan lideri Bedii, dün Giza Ceza Mahkemesince yargılandığı basında "İstikame Camisi olayları" olarak bilinen dava 8 kişiyle beraber müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada gıyaplarında yargılanan 6 kişi ise idama mahkum edildi.

Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi 5 Temmuz`da "şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" gibi suçlamalarla 10 darbe karşıtı hakkındaki idam kararını onarken, Bedii`nin de aralarında bulunduğu 37 kişiye müebbet hapis cezası verdi.

Minya Ceza Mahkemes 21 Temmuz`da, "Udva bölgesindeki emniyet merkezini yakmaya teşebbüs ve baskın düzenleme, polis memurunu öldürme" gibi suçlamalarla Bedii`nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında idam kararı verdi.

Bedii, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin de yargılandığı "hapishaneler baskını" olarak bilinen ve henüz sonuçlanmayan davanın bir duruşmasında yargı "makamına hakaret" suçlamasıyla 1 yıl hapisle beraber toplum yararına çalışma cezası verildi.

Beni Suveyf Üniversitesi Veteriner Fakültesinde patoloji dersleri verirken, 2010 yılında Rehberlik Konseyi başkanlığı görevini Mehdi Akif`ten devralan Bedii, geçen yıl darbenin ardından gelişen süreçte, ağustos ayında gözaltına alınmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.