İhvan liderlerinin duruşması ertelendi

İhvan liderlerinin duruşması ertelendi

Mısır'da cunta rejimi tarafından tutuklanan İhvanı Müslimin Cemaatinin mürşidi Muhammed Bedi-i ile hareketin 14 yöneticisinin yargılandığı davanın duruşması 11 Şubat'a ertelendi.

KAHİRE - İhvanı Müslimin Cemaati'nin mürşidi Muhammed Bedi-i ve 14 ihvan yöneticisinin yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 11 Şubat'a yapılacak.

Mısır'da darbe güçleri tarafından "teröre ve şiddete teşvik" suçlamalarıyla tutuklanan Muhammed Bedi-i ve aralarında Muhammed Biltaci, İsam Uryan ile Saffet Hicazi gibi ihvanın yönetici üyelerinin araların da bulunduğu 14 ihvan mensubunun yargılandığı bu günkü duruşmaya tutukluların savunmaları damgasını vurdu.

İhvan liderlerinin yargılandığı mahkemede, başta Muhammed Bedii ve Muhammed el Biltaci, cunta heyetine meydan okudu. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden ve Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri el-Biltaci, mahkeme başkanına, "Senin ve yargı sisteminizin Mısırlıları öldüren gerçek suçluları dinleyecek gücünüz yok, onları suçlayacak cesaretiniz yok." diyerek tepkisini dile getirdi.
Mahkeme Başkanı, Biltaci`nin sözlerini keserek "Beni dinle" demesi üzerine Biltaci, "Bu yargılama hükümsüzdür. Burada bulunmanız Mısır yargısına en büyük hakarettir." İfadelerini kullandı.

Gözaltına alındığı 20 Ağustos`tan bu yana ilk kez görülen İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ise "Rabia" işareti yaparak girdiği salonda mahkeme heyetine "Bu yargılamak hükümsüzdür." dedi. Bedii, "Mevcut yönetim binlerce kişiyi öldürdü. Allah bu yapılanların hesabını elbette soracaktır." İfadelerini kullandı.

Mahkeme salonunda bulunan yakınlarından dua etmelerini isteyen Beddi, "Mısır halkının nasıl öldürüldüğünü, Mısırlıların cesetlerinin sanki çöp gibi nasıl süpürüldüğünü gördüm. Ben 24 suçtan yargılanıyorum ama daha önce savcılıkta da demiştim ben ve teşkilatım mağduruz, suçlu değiliz" diye konuştu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.