İhvan: Trump'a rağmen barışçıl olmaya devam edeceğiz

İhvan: Trump'a rağmen barışçıl olmaya devam edeceğiz

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, Trump yönetiminin kendilerini "yabancı terörist organizasyon" listesine alma hazırlığına rağmen "barışçıl görüşlerini" sürdüreceklerini açıkladı.

Mısır'da Müslüman Kardeşler, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin kendilerini "yabancı terörist organizasyon" listesine alma hazırlığına rağmen "ılımlı ve barışçıl görüşlerini" sürdüreceklerini belirtti.

İhvan'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Biz içinde bulunduğumuz topluma ve genelde tüm insanlığa hizmet etmek için yapıcı işbirlikleri için ılımlı ve barışçıl görüşümüzü sürdürmeye ve doğru olduğuna inandığımız faaliyetlere devam edeceğiz. Allah'ın izni ve inayetiyle Müslüman Kardeşler bütün kararlara rağmen daha güçlü olacaktır." denildi.

1928 yılında kurulan Müslüman Kardeşler, 2012 yılında yapılan ilk özgür seçimlerde iktidara gelmişti. Cumhurbaşkanı Seçilen Muhammed Mursi 2013 yılında darbeyle görevinden uzaklaştırıldıktan sonra Müslüman Kardeşler ülkede terörist organizasyon olarak ilan edilmiş ve faaliyetleri yasaklanmıştı. Ardından Mursi'nin de aralarında olduğu binlerce kişi hapsedilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler