İhvan'ın sekiz liderine müebbet

İhvan'ın sekiz liderine müebbet

Müslüman Kardeşlerin lideri Muhammed Bedii ile önde gelen yedi isme daha önce verilen idam cezası kararı, Mısır Mütülüğü'nden gelen telkin sonrası müebbete çevrildi

İhvan'ın önde gelen sekiz ismine, müebbet verildi. İhvan'ın lideri Muhammed Bedii ile önde gelen yedi yöneticisine daha önce verilen idam cezası kararı, son duruşmada, müebbete çevrildi. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile arkadaşları, El İstikame Camii olayları olarak tanınan davanın bugünkü duruşmasında müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Mahkeme sanıklara, daha önce aynı suçtan idam cezası kararı vermişti. Ama Mısır Müftülüğü'nden gelen 'idam olmasın' telkinine uyan mahkeme, bu cezaları, müebbet hapis olarak değiştirdi.

Giza Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Temmuz 2013 tarihinde El İstikame Caminin yakınında meydana gelen kanlı çatışmalar sırasında şiddete kışkırtma, kasıtlı öldürme ve kamu mallara zarar verme suçlarıyla yargılanan İhvan önde gelen 14 ismine idam cezası vermişti.

Mahkeme bugünkü son karar duruşmasında, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile İhvan'ın önemli isimlerinden Muhammed Biltacı, İsam İryan, El Hüseyini Anter, İsam Recep, Muhammed Cuma, Besim el Uda ve Saffat Hicazi'nin cezalarını müebbete çevirdi. Müebbet hapis cezasına çarptırılan isimlerin, kararı temyiz etme hakkı bulunuyor.

Mahkeme gıyablarında yargılanan yine İhvan'ın önde gelen altı isminin idam cezalarını ise değiştirmedi. Bu isimler, Assim el Mecid, İzzet Cude, Enver Şeltut, Abdurrazık Mahmud, Azeb Mustafa Mursi ve Muhammed Ali Talha. Bu isimlerden en tanınanı, Assim el Mecid. Daha önce Cemaatü'l İslamiyye'nin Şura meclisi üyesi olan Mecid, daha sonra İhvan'ın arasına girmiş ve İhvan'ın en ünlü isimlerinden biri olmuştı.

Medya'da 'El İstikame Camii' olayları olarak tanınan çatışmalarda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de ağır yaralanmıştı

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.