'İhvan'ul Müslimin, İhvan'ul Mücahidin olmalı'-video

'İhvan'ul Müslimin, İhvan'ul Mücahidin olmalı'-video

HÜDA PAR'ın 7 Haziran'da yapılan 1. Olağanüstü kongresinde partinin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçilen Vedat Turgut, Mısır'da İhvan üyelerine yönelik gerçekleştirilen toplu katliama sert tepki göstererek, “Dünya Müslümanlarının görmek ist

Diyarbakır'dan Ulusal yayın yapan Rehber TV'de her Cuma canlı yayınlanan “Reber’de Gündem” programının bu haftaki stüdyo konukları Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat ile eğitimci yazar Seyfettin Ay oldu.

Yunus Emiroğlu'nun sunduğu programda Mısır'da 3 Temmuz kanlı darbesinin 2. yılı ile İhyan'ın seçkin üyelerine yönelik gerçekleştirilen toplu katliam, DEAŞ'ın İslam coğrafyasında oluşturduğu tahribat, Tarihe Sivas olayları olarak geçen hadise ve Başbağlar'da 33 Müslüman’ın katledilmesi olayları konuşuldu.

"İhvan'ul Müslimin, İhvan'ul Mücahidin olmalı"

Programdan ilk olarak söz alan Turgut, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının buruk geçirildiğinin altını çizerek, “Hatırlarsınız geçen yıl Ramazan'da Teravihlerimizi meydanlarda geçirdik. Gerek Mısır’da gerçekleşen darbe, gerekse de İsrail’in Filistin’de yaptığı zulüm hakikaten Ramazan’ı bir nevi daha da zorlaştırdı… Mısır’da binlerce Müslüman’ın şehid edildiği, 10 binlercesinin tutuklandığı ve bunlardan bine yakınına idam cezasının verildiği darbenin üzerinden 2 yıl geçti. Mısır’da yasal prosedür takip edildiğinde belki 10 yıl sürecek yasal düzenlemeler Sisi’nin emriyle 1-2 ayda gerçekleşti… Aldığımız duyumlara göre, İhvan’ın üst düzeyinden bir heyet Kahire’de yakalanıp işkenceden geçirilmiş. Daha sonra bir baskın süsü verilerek infaz edilmişler. Bunun üzerine İhvan’ın Sisi’nin kalelerini yakılması yönünde bir çağrısı olmuştu. İstanbul’da malum İhvan’ın bir komisyonu var,  iki gün önce yaptığı toplantıda “biz kesinlikle silaha başvurmayacağız, silahla bir çözümün olmayacağı düşüncesindeyiz” gibi bir açıklamada bulundular. Söyleyeceklerin onlara akıl verme gibi anlaşılmasın, kendileri kendi durumu daha iyi bilmektedirler. Zira silahlı bir mücadele ortamıyla normal mücadele ortamı farklılık arz etmekte. Düşünün onlarca yıldır halkın maslahatı için çalışan ve kendisini bunun için feda eden binlerce İhvan üyesi alenen, hedef gözetilerek şehid edilmesine rağmen şuna kadar herhangi bir silahlı mücadeleye yönelik çağrı yapmaması İhvan’ın iç durumuyla ilgili bir konudur. Ama dışarıdan bakıldığı zaman, öyle inanıyorum ki Dünya Müslümanlarının gördüğü, görmek istediği  İhvan'ul Müsliminin, İhvan'ul Mücahidin olması kanısıdır. Bu konuda kimi yerinde olan eleştiriler var. Çünkü şu anda Sisi’nin yapmak istediği İhvan’ı tümden yok etmektir “ değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 1 saat 15 süren programın tamamını sizlerle paylaşıyoruz... (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.