IKBY Başkanı Barzani: İran en zor zamanlarda yanımızda yer aldı

IKBY Başkanı Barzani: İran en zor zamanlarda yanımızda yer aldı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, İran'ın, en zor zamanlarda ve tüm süreçlerde yanlarında yer aldığını belirterek, Tahran yönetimi ile ilişkilerin ortak çıkar prensibine dayalı şekilde geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak Kürdistan Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil’de görüştü.

Zarif, dün akşam Bağdat temaslarının ardından Erbil’e geldi. Erbil’de Zarif ile Neçirvan Barzani bir görüşme gerçekleştirdi. İki yetkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İran’ın IKBY ile dostane ilişkileri olduğunu belirten Zarif, ticaret hacmini artırmak istediklerini ifade etti.

IKBY ile çok yakın kültürel ve ekonomik ilişkilerinin olduğunu söyleyen Zarif, “Bu bölge ile sınır kapılarımız açık ve her zaman açık olacak. Ticaret hacmimizi artırmak istiyoruz.” dedi.

Neçirvan Barzani de İran ile dostane ve ortak çıkarlar temelinde güçlü komşuluk ilişkilerine sahip olduklarını kaydetti. Barzani, “İran zor dönemlerde yanımızda oldu. İran İslam Cumhuriyeti ile dostane tarihi ilişkilerle birlikte ekonomik, toplumsal ve kültürel ilişkilerimiz var. Bu ilişkiler iki taraf için de önemli. Dışişleri Bakanı ile ikili ilişkiler ve son dönemdeki gelişmeleri değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

IKBY Başkanı ayrıca, yeni tip Coronavirus (Covid-19) ile mücadele ve İran’ın tecrübesinden yararlanmayı görüştüklerini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.