İki ateş arasında kalan halkın umudu HÜDA PAR’dır

İki ateş arasında kalan halkın umudu HÜDA PAR’dır

İki ateş arasında kalan bölge halkı için tek çözümün HÜDA PAR olduğunu söyleyen Araştırmacı-Yazar Sadullah Aydın, bölgedeki birçok işadamı, kanaat önderi ve STK temsilcisinin de kendisi gibi düşündüğünü belirtti.

Bölgede yaklaşık 6 aydır süren ve bölge halkına yıkım, gözyaşı ve mağduriyetten başka bir şey yaşatmayan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı-Yazar Sadullah Aydın, çatışan tarafların halkın mağduriyetini önemsemediğini belirterek, halkı düşünen tek parti ve camianın HÜDA PAR olduğunu söyledi.

Aydın, bölgede yaşayan ve HÜDA PAR’lı olmayan birçok işadamı, kanaat önderi ve STK temsilcisinin kendisi gibi düşündüğünü ifade ederek, “Halkı için gözünü kırpmadan partisel çıkarlarından vazgeçen, halkının mazlumiyeti ve mağduriyeti karşısında gözyaşı döken başka hangi parti ve camia var. O yüzden HÜDA PAR güçlenmeli ve daha çok sahada olmalı. Sadece bölge halkının, Kürt halkının değil tüm ülkenin bu parti ve camiaya ihtiyacı var.” dedi.

“Halkın mağduriyeti pahasına hükümet, devletin âli çıkarlarını önceliyor”  

Hükümetin, halktan çok devletin çıkarlarını öncelediğini belirten Aydın, şunları söyledi: “Hükümet kendi çıkarlarına bakıyor. Halkın mağduriyeti ve perişanlığı pahasına, bölge şehirlerinin yakılıp yıkılması pahasına o, devletin âli çıkarlarını önceliyor. Öyle değilse bu yapılanlar neyin nesi oluyor? PKK’li militanlar herkesin gözleri önünde aylar önceden şehir ve ilçelerde çukur kazmaya başlıyorlar. Yollara ve sokaklara mayın döşüyorlar. Tehdit ve şantajlarla halkın evlerini cephanelik yapıyorlar. İç savaşa hazırlanıyorlar. Bunun için her türlü propaganda faaliyeti yapıyorlar ve devlet hiçbir şey yapmıyor. Hiçbir önlem almıyor. Adamlar polisin ve askerin gözleri önünde ellerini kollarını sallayarak savaş hazırlığı yapıyorlar. Savaş ve yıkım göz göre göre geldi. Hükümet iktidar hesaplarıyla veya artık hangi nedenle bilmiyorum tüm bunlara göz yumdu. Halkın perişan olacağını, şehirlerin yakılıp yıkılacağını, insanların iki ateş arasında kalacağını bile bile önleyici tedbir almadı. Çünkü PKK gibi hükümet de halktan çok kendi partisel çıkarlarını, iktidarının geleceğini önceliyor.”

“Bölge insanının, ülke insanının geleceği için HÜDA PAR güçlenmeli”

Halkın selameti için HÜDA PAR’ın önünün açılması gerektiğini belirten Aydın, “Ülkede korkunç boyutlara varan ahlaki yozlaşma, gençliğin dini ve ahlaki değerlerden uzaklaşması ve aileyi tehdit eden sapkın grupların çığ gibi artması konusunda da hükümet yüzeysel pansuman tedbirler dışında bir şey yapmadı. Yani hükümet halkın huzur ve güvenliğini umursamadığı gibi insani ve İslami değerlerini koruma konusunda da umursamaz davranıyor. Halkı umursayan, halk için çırpınan, halkın maddi ve manevi gelişimi için didinen tek parti ve hareket HÜDA PAR’dır. İslam’ı referans alan, Allah’ın rızası ve halkın mutluluğunu gaye edinen tek yapı HÜDA PAR’dır. Madem öyle, o zaman HÜDA PAR daha çok sahada olmalı. Halka ulaşmasını engellemeye çalışan şer güçlere inat halka ulaşıp onu kucaklamak için tüm enerjisini harcamalı. Bölge insanının, ülke insanının geleceği kesinlikle HÜDA PAR’ın güçlenmesine bağlı. Bu halkı seven ve acıyan herkes HÜDA PAR’ın önünü açmak için çalışıp didinmelidir.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler