İki büyük çay şehri Rize ile Japonya bir araya geliyor

İki büyük çay şehri Rize ile Japonya bir araya geliyor

Türkiye’de çayın başkenti olarak bilinen Rize ile Japonya’da çay şehri olarak bilinen Kakegawa arasında kardeş şehir olma noktasında anlaşmaya varıldı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın gerçekleştirmiş olduğu Japonya çalışma ziyareti ilk meyvesini verdi. Rize ile Japonya’nın Kakegawa şehri arasında kardeş şehir konusunda anlaşmaya varıldı.

Kakegawa şehri, Japonya’da çay şehri olarak biliniyor.  Yeşil çay üretim ve işleme alanları bulunan, kaliteli çay üretimiyle bilinen Kakegawa şehri, çay tarım alanlarıyla çevrili bir konumda bulunuyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Kakegawa şehriyle belediyecilik, tarım ve endüstri anlamında işbirliğine gidileceğini belirterek, “Rize ile Japonya’nın Kakegawa şehri arasında tarım endüstrisi alanında büyük benzerlikler bulunmaktadır. Bu anlamda Kakegawa şehriyle karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesini, deneyim, bilgi alışverişi ve yardımlaşmanın sağlanmasını amaçlıyoruz. Özellikle de çay üretim tesislerinde gelinen son teknolojinin şehrimizde de kullanılması yönünde önemli görüşmeler yaptık.” dedi.

Çay üretim sahalarında incelemeler yaptıklarını belirten Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yeşil çayı toz haline getirip üreten son teknoloji makineler hakkında bilgiler aldıklarını söyledi. (İlyas Tunç-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler