İki kez ölümden döndü ardından yakalandığı kanseri yendi

İki kez ölümden döndü ardından yakalandığı kanseri yendi

Yanlış ilaç kullanımı nedeniyle böbreği alınan ve yüksek volt elektriğe kapıldıktan sonra sağlığına kavuşan bir kişi kanser olduktan sonra tekrar iyileşince doktorların takdirini aldı.

Tunceli’de 55 yaşındaki Bedri Önal adındaki hasta, daha önce yanlış ilaç kullanımı nedeniyle böbreği alınmış ve yüksek volt elektrik çarpması sonucu ölümden dönmüştü. Bu kez de boynundaki ağrı için hastaneye başvuran Önal, lenf kanseri olduğunu öğrenince Diyarbakır’da özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Tedavi altına alınan Önal, 6 aylık tedaviden sonra sağlığına tekrar kavuşunca doktorların takdirini aldı.

6 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuş boğazının sağ tarafında, çenesinin altında oluşan şişlik ve buna ek olarak yaşadığı halsizlik, kilo kaybı, baş dönmesi şikayetleriyle Diyarbakır’da özel bir hastaneye gelen Önal, burada yapılan tetkiklerde Önal’ın boyun bölgesinde kanserli kitleler tespit edildi ve tedavi edilmediği takdirde daha zor duruma geleceği öğrenildi.

Diyarbakır’da yattığı hastanede Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Ali Kaplan ve Dahiliye Uzmanı Dr. Serdar Yıldırım tarafından kemoterapi programına alınan Önal, 6 ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuşarak normal yaşantısına geri döndü.

Vücutta yayılım gösteren kanser türleri de doğru tedavi ile yok olabiliyor

Daha önce yüksek volt elektrik çarpması yaşayan ve böbrek fonksiyon bozukluğu nedeniyle bir böbreği alınan Önal, kanseri de yenerek yaşama 3’üncü kez tutundu.  

Kanserde erken tanının hayati önemine dikkat çeken Doç. Dr. Kaplan, “Ancak lenfoma gibi kanser türleri vücuda yayılsa bile doğru tedavi yöntemleriyle tamamen iyileşebiliyor. Lenfoma kanserine yakalanan hastamız Bedri Bey bize başvurduğu dönemde hastalığının vücuda yayılmış olduğunu gördük. Bu nedenle hemen kemoterapi ve akıllı ilaç tedavisine başladık. Tedaviye anında cevap veren kitleler ortalama 6 ay sonra kayboldu. Sonrasında yaptığımız görüntüleme tetkiklerinde Bedri Bey’in hastalığının tamamen gerilediğini ve ilk hastalık bulgularından eser kalmadığını saptadık. Hastamız gayet sağlıklı ve mutlu şekilde takiplerine devam ediyor” dedi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.