İki kilometrelik yol yedi yıldır bitirilemiyor

İki kilometrelik yol yedi yıldır bitirilemiyor

Mardin'de Hop Geçidi'nden Yeşilli ilçesine kadarki 2 kilometrelik bölünmüş yolun 7 yıldır bitirilememesi sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Mardin'de şehirlerarası yollarda trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığı karayollarından biri olan Mardin-Midyat Karayolu'nun ilk etabı olan Hop Geçidi-Yeşilli arasındaki 2 kilometrelik bölünmüş yolun yapımı yılan hikâyesine döndü.

2010 yılı içerisinde çalışmalarına başlanılan ve 2012 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan 2 kilometrelik yolun 7 yıldır bitirilememesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin ve siyasilerin ilgisizliğinden şikâyet ettiler.

Büyük bölümünü keskin virajların oluşturduğu yolda uzun zamandan beri trafik akışının tek yönlü olarak sağlanması da kazalara davetiye çıkarıyor. Zaman zaman ölümlü trafik kazalarının yaşandığı yolun ne zaman bitirileceği ise merak konusu.

Türkiye'de devasa projelerin çok kısa sürede bitirildiğini ancak Yeşilli ilçesinin girişindeki 2 kilometrelik bölünmüş karayolunun 7 yıldır bitirilememesine tepki gösteren sürücü Mehmet Güler, çalışmaların çok yavaş ve plansız ilerlediğini dile getirdi.

Yolda 30 kilometre hızla gitmenin bile tehlikeli olduğuna değinerek, yolun virajlı bölümlerine "ölümlü viraj" adını verdiklerini belirten Güler, burada defalarca ölümlü kazanın yaşandığını ifade etti.

"Bu yolda bayağı sıkıntılar çekiyoruz"

Kamyon şoförü Zübeyir Özyıldız, "Bu yolun 7 yıldır neden bitirilmediğini bilmiyoruz. Bunu ancak yetkililer bilir. Bu yolu sürekli kullandığımız için çok sıkıntı çekiyoruz. Toz duman içinde kalıyoruz, araçlar sıkışıyor. Bu yolda bayağı sıkıntılar çekiyoruz. İnşallah bir an önce bitirilir de biz rahat ederiz." dedi. 

"Bu yolda millet çok can kaybetti"

Yolun bitirilememesine tepki gösteren ve ismini vermeyen bir sürücü de şunları söyledi: "Bu yolda millet çok can kaybetti ve hâlâ da kaybetmeye devam ediyor. Kendimi gördüm göreli bu yoldan gidip geliyoruz. Bu kadar kötü bir yol görmemişim daha. Yolu müteahhitlere veriyorlar, müteahhitler de az bir şey yapıp kaçıyorlar. Bu yolda 100'den fazla kişi vefat etmiş, yazık değil mi? Talebimiz bu yolu bir an önce yapıp bitirsinler. Yetkililere sesleniyoruz, herkes elini taşın altına koysun, yeter artık!"

 "Bu tozdan bıktık, usandık"

Yeşilli'de yolun hemen yakınında ikamet ettiklerini anlatan Yusuf Barma ise "Annem, tozdan dolayı sürekli evi temizliyor. Bu tozdan bıktık, ne zaman bitecek bu yol? 7 sene oldu, hâlâ bu yol bitmedi. Tozdan bıktık, usandık." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.