İki yüz yıllık hasret sona erdi

İki yüz yıllık hasret sona erdi

Manisa'nın Demirci ilçesi Yenice köyü ile Selendi ilçesinin Mıdıklı köylerine yaklaşık iki ay önce temelleri atılan köprülerin açılışı yapıldı. Yeniceliler ve çevre yedi köy artık günde 45 kilometre yol yürümeyecek. Mıdıklıların iki asırlık özlemleri sona

MANİSA - Demirci ilçesinin Yenice köyü ve sekiz ayrı köyü ana yola bağlayacak olan köprü, İl Özel İdaresinin çalışmaları ile iki ayda bitirildi.

 

Yenice köylüleri özellikle kış aylarında ilçeye ulaşmak için 45 kilometre yolu yaya olarak kat ettiklerini yıllardır köprü olmayışının çilesini çektiklerini dile getirdiler.

 

Mıdıklı köyü sakinleri ise iki asırlık köylerinin köprüsünün olmayışının sıkıntılarını yaşadıklarını, köyün hemen yanı başından geçen derenin kendileri için yapılan köprü ile korkulu rüya olmaktan çıktığını söylediler.

 

Açılışa Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Demirci İlçe Kaymakam vekili Tugay Hakan ile çevre köy muhtarları ve köylüler katıldı.

 

Törende konuşma yapan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Verilen bir sözün gerçekleştiği anı yaşıyoruz. Çünkü bu köy kurulalı neredeyse ikiyüz yıl oldu. 200 yıllık bir hasret sona erdi. Bu köy kurulalı beri burada köprü yok. O halde 200 yıldır bu sorunu benim hemşerilerim özellikle bu hattı kullanan köylülerim çekiyordu. Böylesi bir hasretin sone erdiği bir günü yaşıyoruz. Onun için mutluyuz, heyecanlıyız. Ve doğrusu gördüğünüz gibi İstanbul da birinci, ikinci boğaz köprüsü var ama onlar bizim adımıza burada olanlar adına çok önem taşımıyor. Bizim ihtiyacımızı onlar karşılamıyor. Bizim ihtiyacımızı köylerimizin köprüsü karşılıyor. Onun için bu köprünün önemi bizim adımıza boğaz köprülerimizden daha önemli." dedi.

 

Törende söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ise, " Yaklaşık iki ay önce temelini attığımız köprünün bugün açılışını yapmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 50-60 yıldır yapılması istenen köprü bugün hizmete açılacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

 

Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz da törende bir konuşma yaptı.

 

Daha sonra protokol ve davetliler köprülerin açılışını gerçekleştirdiler. Köy halkı tarafından misafirlere yöresel yemekler ikram edildi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.