İkinci Uluslararası Yarı Maratonu yapıldı

İkinci Uluslararası Yarı Maratonu yapıldı

​Batman’ın ev sahipliğinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Yarı Maraton ve Halk Koşusu için atletler ter döktü.

Batman’ın ev sahipliğinde, Türkiye Atletizm Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Batman Valiliği desteğiyle gerçekleştirilen 2. Uluslararası Yarı Maraton’a 3 farklı ülkeden 18 kategoride toplam 470 atlet katıldı.

21 kilometrelik etapta koşulan maratonda 123 forma numarasıyla Kenya'dan katılan Benard Cheruiyot 1 saat 4 dakika 21 saniyelik derece ile birinci, 131 forma numarasıyla Etiyopya’dan Alemu Regasa 1 saat 4 dakika 23 saniyelik derece ile ikinci ve 195 forma numarasıyla Kenya'dan katılan Moses Too 1 saat 4 dakika 29 saniyelik derece ile üçüncü oldu.

Yabancı kadınlar Kategorisinde Daisy Jeptoo Kimeli 1 saat 18 dakika 48 saniye derecesi ile birinci olurken Türkiye Kadınlar Kategorisinde yarışan Nuran Satılmış birinci, Nursel Karataş ikinci ve Bahar Atalay ise üçüncü oldu.

Halk koşusunda erkekler kategorisinde Yasin Özdemir birinci, Ramazan Yıldız ikinci ve Mustafa Balık da üçüncü olurken, Kadınlar Halk koşusunda Makbule Akbaba birinci, Ruken Tek ikinci ve Kader Şimşek üçüncü oldu.

Düzenlenen ödül törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, kamu kurum müdürleri, dereceye giren atletler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Yarışmada dereceye giren erkek ve bayanlarda birinci gelen yarışmacılara 5 bin TL ikinci olanlara 4 bin, üçüncü olanlara da 3 bin lira hediye verilirken, dereceye giren diğer yarışmacılara da madalya ve kupaları takdim edildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler