İkizdere ilçesi Rize Adliyesi yargı alanından çıkartıldı

İkizdere ilçesi Rize Adliyesi yargı alanından çıkartıldı

HSK Genel Kurulu, Rize'nin İkizdere ilçesinin, Rize Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Kalkandere Adliyesi yargı alanına bağlanmasına karar verdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurul kararına göre, Rize'nin İkizdere ilçesi, Rize Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Kalkandere Adliyesi yargı alanına bağlandı.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün, İkizdere ilçesinin, Rize Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Kalkandere Adliyesi yargı alanına bağlanması hususundaki 12 Aralık 2017 tarihli ve 40835 sayılı yazısı HSK Genel Kurulu tarafından görüşüldü.

Bu doğrultuda, İkizdere ilçesinin, Rize Adliyesi yargı alanından çıkartılarak Kalkandere Adliyesi yargı alanına bağlanmasına karar verildi.

İkizdere ilçesi yargı çevresi içerisinde kalan, cumhuriyet savcılığı ve mahkemelerde bulunan dosyalar herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere, Kalkandere ilçesi cumhuriyet savcılığı ve mahkemelerine gönderilecek, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar cumhuriyet savcılığındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemler aynen devam ettirilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.