İkra-Der'den "Okumanın önündeki engeller" semineri

İkra-Der'den "Okumanın önündeki engeller" semineri

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bursa İkra-Der ‘Okumanın önündeki engeller’ konulu seminer düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bursa İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İkra-Der), tarafından düzenlenen ‘Okumanın önündeki engeller’ konulu seminerde kitap okumamanın zararlarına ve okumanın önündeki engellerin kalkması gerektiğine dikkat çekildi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program eğitimci Adem Atlı’nın sunuculuğunda gerçekleşti.

Yoğun katılımın olduğu gözlenen program Ahmet Teymur hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak Grup İkra sanatçılarının ilahileriyle devam etti.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı yazar Mehmet Ali Gönül günün anlam ve önemine binaen konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasına, katılımcılara sorular yönelterek başlayan araştırmacı yazar Gönül, toplum olarak okumanın idrakine varamadığımızı anlattı.

Kur’an da inen ilk ayetin ‘Oku’ olduğunu hatırlatan Gönül, “Bizim ikra ile sorunumuz yok.Ben İkra’dan şikayetçi değilim ki. Benim şikayetçi olduğum şey İkra’dan sonrasını dile getirmemektir. Sadece İkra diye başlayan sureyi okuyoruz. Veya onun mealini okuyoruz o kadar veya o kelimeyi okuyoruz. Bizim okumayla iyi halli ilişkilerimiz yok. Ama Allah bize ‘Oku’ demiş. Biz o okumayı ayetin sonrasıyla pekiştirmemiz lazım. ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’ o zaman beni Allah’a götürmeyecek bir okuma okuma değildir. Okuduğumdan habersizsem,  bilinçsizsem, şuursuzsam okuduğum bana Allah’ı hatırlatmıyorsa bu okuma, okuma değildir.”diye konuştu.

Nitelikli okuma hakkında da bilgiler veren Gönül, okumanın önündeki engelleri de madde madde anlattıktan sonra sözlerini noktaladı.

Program Ferhat Tan hocanın yaptığı duanın ardından sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler