İlahi Sanatçıları Diyarbakır'daki kutlu doğum coşkusunu anlattı

İlahi Sanatçıları Diyarbakır'daki kutlu doğum coşkusunu anlattı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen ve yüzbinlerin katılımıyla Newroz Miting alanında kutlanan Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği sonrası etkinlikte görev alan ilahi sanatçıları duygularını anlattı.

Peygamber sevdalılarının tekbir ve salavatlarla akın ettiği Newroz Miting alanında “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (s.a.v)” temasıyla kutlanan tarihi Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşku ile kutlandı.

Programın  başından sonuna kadar okudukları ilahilerle alan gelen kalabalığı adeta coşturan Özlem Ajans Sanatçılarından, Bilal Güler, Özcan Atsat, Özcan Güner, Muhammed Taha, Buırhanettin Cebba, Hikmet Kıyançiçek, Selami Güneş, Nurullah Kuray, M. Ali Oğuz, Mahfuz Aktekin, Derviş Madsor, M. Nur Yöndem, Salih Gül, Musap Şanlı ve Şanlıurfa Arbane ekibi okudukları ilahilerle alanı dolduranlara coşkulu anlat yaşattı.

Yaşadıkları duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına konuşan sanatçılar, her Müslüman’ın Kutlu Doğum etkinliklerinde bulunması gerektiğini söyleyerek, yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin Asr-ı Saadeti andırdığını söyledi.

Saatler öncesinden okudukları marşlar ve ilahilerle halkı coşkulandıran Özlem Ajans ve Grup Vuslat sanatçıları halkı ilahileriyle coştururken, halk ise ilahiler eşliğinde halay çekti.

Toplamda 5 ülkeden 200’e yakın davetlinin katıldığı Kutlu doğum etkinliğe İstanbul’dan katılan Selami güneş, konuşan, “Bir milyonu aşkın Peygamber Sevdalısına biraz sonra ilahi seslendireceğim. Böyle güzel ve hayırlı bir topluluk ile karşı karşıya olduğum için gurur duyuyorum. Allah buraya katılan bütün insanlardan razı olsun. Resulullah(sav)’in şefaatine nail etsin inşallah.” dedi.

“Kutlu Doğum etkinlikleri gerçekten çok mutluluk veriyor”

Türkiye’den 400’ün üzerinde STK temsilcilerinin de davetli olarak katıldığı etkinliğe sanatçı olarak katılan Bilal Güler, ilahi sanatçısı olduğunu ve eserlerinin İslam ve Kur’an çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Müslüman bir topluluğun önünde ilahilerini seslendirmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Güler, “Kutlu Doğum etkinlikleri gerçekten çok mutluluk veriyor. Her geçen sene Peygamber Sevdalılarının sayıları artıyor. İnşallah çok güzel geçecek” diye temennilerde bulundu.

“Her Müslüman bu meydanlarda bulunmalı!”

Kendisinin Peygamber sevdalısı olduğunu söyleyen ilahi sanatçısı Nurullah Kuray ise, Tüm Müslümanların bu meydanlarda bugün bulunması gerektiğini söyledi.

Yapılan Kutlu Doğum etkinliğinde fedakarlık yapan gönüllü Müslümanlara ve Peygamber sevdalılarına şükranlarını sunan Kuray, “Böyle hayırlı etkinlikler, fedakar insanların çabasından ve gayretinden dolayı ayakta kalabiliyor.” diye konuştu.

“Asr-ı saadeti andırıyor”

Bu etkinliklerde yer almanın kelimelerle ifade edilemeyecek bir güzellik olduğunu söyleyen Muhammed Taha, böyle etkinliklerin asr-ı saadeti andırdığını söyleyerek, “Hz. Muhammed’i karşılayan Medine’nin duyguları, Medine’nin neşesi, Medine’nin coşkusu, sevinci ve o an ki bütün heyecan sanki tekrar tekerrür ediyor.” ifadelerini kullandı.

Taha, “Peygamber efendimizin aşkını, muhabbetini ilahi tarzında, kaside şeklinde methederek, överek alana gelen bütün Peygamber Sevdalılarına onların âşıklarına, Peygamber efendimizin âşıklarına bir nebze de olsa Peygamber efendimizin aşkını, sevgisini, örnekliğini, rehberliğini sunmaya çalışıyoruz. Böyle bir görevle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

"Bu etkinlikte emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.”

Batman’dan etkinliğe katılan ilahi sanatçısı Özcan Atsat ise, kendisinin Peygamber davasının bir hizmetkarı olduğunu söyledi.

Diyarbakır’dan önce de kutlu doğum etkinliklerine katıldığını söyleyen Atsa, “Her yerde bir istek var. Her yerde bir duygu fırtınası var. Gerçekten insanlar çok memnun bu etkinliklerden. Herkes Peygamberini seviyor. Bu etkinlikte emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum.” dedi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler