İlahiyatçı Musa Uzunkaya: Kelime-i Tevhid ile kişi iman dairesine girer

İlahiyatçı Musa Uzunkaya: Kelime-i Tevhid ile kişi iman dairesine girer

İslam düşmanları tarafından gündem yapılan tevhid bayrağı üzerindeki "La İlahe İllallah, Muhammed Resulullah" ibaresinin manası hakkında konuşan İlahiyatçı Musa Uzunkaya, Kelime-i Tevhid ile kişinin iman dairesine girdiğini belirtti.

Filistin'de yaşanan işgalci siyonist zulme karşı 1 Ocak günü İstanbul'da, yüzbinlerce Müslümanın katılımıyla büyük bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik sonrası elinde tevhid bayrağıyla dönen İsmail Aydemir isimli vatandaş, hadsiz bir şahsın yumruklu saldırısına uğradı. Bunun üzerine kaç gündür gündem olan tevhid bayrağı ile ilgili, her fırsatta İslam düşmanlığı yapan Ankara Barosu, Filistin etkinliğinde tevhid bayrakları hakkında "hilafet talepçileri hakkında suç duyurusu" yapıldığını açıkladı.

Tevhid Bayrağı üzerindeki Arapça ibarelerin ne anlama geldiğiyle ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan ilim ve siyaset adamı İlahiyatçı Musa Uzunkaya, "La İlahe İllallah, Muhammedun Rasulullah" sözcükleriyle kişinin iman dairesine girdiğinin altını çizdi.

Tevhidin tek Allah inancı olduğunu hatırlatan Uzunkaya, "Tevhid, İslam inancının Hazreti İbrahim'den beri 'tek Allah' inancının ifade edildiği vahdaniyeti temsil eden bir ifadedir ki kişi bu ifadeyi kullanmadan hem kavli olarak hem de kalben tasdik olarak kullanmadan iman etmesi mümkün değildir. O da 'La İlahe İllallah, Muhammedun Rasulullah' sözcükleridir. Kişi bu sözlerle iman dairesine girer 'artık ben mümin oldum' der. Mümin olmadan İslam insanı bırakmıyor. Bunun ötesine İslam'ı yaşamayı yani teslim olmayı emreder. Nitekim birçok Ayet-i Kerime'de Cenab-ı Hakk 'onlar inadım demekle salıverileceklerini mi zannediyorlar.' Yani inanmak yetmiyor, bu defa 'İslam olmak.' O da kul; 'Alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim oldum' diyecek. Bu her akşam yatsı namazlarından sonra (Semi'nâ ve eta'nâ ğufrâneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr) 'İşittik ve boyun eğdik, bağışlamanı dileriz, ey Rabbimiz! dönüş sanadır!' diyerek akdimizi her akşam Bakara Suresinin son iki ayeti (Amenerrasulü) ile tazelediğimiz bir akittir ki Allah'ın tüm hükümlerine teslim olmak iman etmek ve ram olmaktır." dedi.

Uzunkaya, "Bu sözcük (La İlahe İllallah, Muhammedun Rasulullah) Peygamber Efendimizin de mührüdür, resmi giden evraklarda O'nun peygamberliğine itiraz edenler hariç (örneğin Hudeybiye Musalahası Süheyl bin Amr itirazı gibi). Dolayısıyla Tevhid Allah'ı birlemek ve O'nu tek tanımaktır. Türkiye'de yapılan harf devrimi sonucu Müslümanlar olarak o kadar gaflet uykusuna yuvarlandık ki Rabbim yardımcımız olsun. Tevhid Bayrağında 'La İlahe İllallah, Muhammedun Rasulullah' (Allah'tan başka ilah yoktur ve Hazreti Muhammed O'nun elçisidir) yazılıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA),

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.