İlahiyatçılardan tercih sınırlamasına tepki

İlahiyatçılardan tercih sınırlamasına tepki

İlahiyat mezunları, hakları olduğu halde aynı anda hem İmam Hatip hem Din Kültürünü öğretmenliğin tercih edemediklerini iddia ederek Milli Eğitim Bakanlığı'na tepki gösterdiler.

BİTLİS - Aynı anda hakları olan İmam Hatip ve Din Kültürü öğretmenliğini tercih etmek istediklerini ifade eden ilahiyat mezunları, biran önce Milli eğitim Bakanlığı tarafından bu sorunun ortadan kaldırılmasını istediler.

 

İlke Haber Ajansına konuşan ilahiyat mezunu Taner Alptekin, ilahiyat bölümünde açıkların olmasına rağmen atamalarının yapılmayarak, ücretli olarak çalıştırıldıklarını öne sürdü.

 

“Hakkımız olan kadro yerine ücretli olarak çalıştırılıyoruz”
Ücretli öğretmen çalıştırılarak eğitim kalitesini düşürüldüğünü savunan Alptekin, şöyle konuştu: “Üniversiteden mezun olmama rağmen bir dönem düz lise bir dönemde imam hatip okulunda ücretli öğretmenlik yaptım. Geçen yıl boş kadrolar olmasına rağmen hakkımız olan kadro yerine ücretli olarak öğretmenlik yapmak zorunda kaldık.

 

Bizlere hızlandırılmış formasyon verilebilirdi. Aynı şekilde kadro verildikten sonra yaz tatilinde formasyon eğitimi verilebilirdi. Bunlar yapılamadığı için ücretli, öğretmenlerle yola devam ediliyor. Bu da eğitimin kalitesini düşürüyor.”


 

“Hakkımız olan hem İmam Hatip hem Din Kültürünü tercih etmek istiyoruz”
Formasyon aldıktan sonra tercihlerde büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Alptekin, sözlerine şöyle devam etti: “Tercih yapmakta bütün ilahiyat mezunları aynı sorunları yaşıyor. Formasyonumuz olduğu için hem İmam Hatibe hem de Din Kültürüne tercih etme hakkımız var.


 

Fakat tercih zamanında eğer Din Kültürünü tercih etsek, 25 tercihimizi de Din Kültürüne yapmak zorundayız. Eğer İmam Hatip meslek derslerini tercih etsek, 25 tercihimizi de meslek lisesi diye sıralamamız lazım.


 

Oysa bizler hakkımız olduğu için tercih zamanında hem imam hatip hem de din kültürünü tercih etmek istiyoruz. Bu sorunlarımızı yazılı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na göndermemize rağmen henüz bir adım atılmış değildir.”


 

“Yeni getirilen sistemle hak ihlalleri yaşanacak”
Yeni getirilen sistemi de eleştiren Alptekin, bu yeni sistemle hem hak ihlallerinin yaşanacağını hem de artık hak eden değil, torpil ile adam kayırmaların olacağını kaydetti.


 

Atamalar için yapılacak mülakatların doğru olmayacağının altını çizen Alptekin, “Kadro vermekle sıkıntılar bitmeyecek. Yeni getirilen sistemle bir yıl stajyerlik yaptıktan sonra mülakata tabi tutulacak. Mülakatı geçmeyenler bir yıl daha kırsal alanda görev yapacak. Bir yılın ardından yeniden mülakata katılacak. Mülakatı geçmemesi halinde görevden ihraç edilecek.


 

“Artık bilen değil, ensesi kalın olanlar görev yapacak”
Burada yapılacak mülakatların hangi şartlar altından yapıldığını bilmiyoruz. Dolayısıyla mülakat esnasında torpiller yaşanacak. Artık bilen değil, ensesi kalın olanlar görev alacak.  Bu adil bir durum değildir. Özellikle görevden ihraç edilmesi yıllarca okuyan insanların emeğine büyük bir saygısızlıktır. Eğitime vurulacak en büyük darbedir.” şeklinde konuşarak tepkisini dile getirdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler