"İlçelerimizi kaynak suyuyla buluşturacağız"

"İlçelerimizi kaynak suyuyla buluşturacağız"

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Van'ın bütün ilçelerini kaynak suyuyla buluşturacaklarını söyledi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun başkanlığında Gürpınar'da muhtarlar toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, 2017 yılında yapılan ve 2018'de yapılacak hizmetler ele alındı. Toplantıda söz alan muhtarlar, mahallelerine ilişkin istekleri ve yapılanları dile getirdiler. Muhtarlar, Van Su ve Kanalizasyon İdaresinin (VASKİ) çalışmalarından duyulan memnuniyeti anlattılar.

Toplantı sonrası muhtarlarla birlikte Gürpınar ilçe merkezini gezen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Mahallelerde aciliyet sırasına göre yapılacakları beraberindeki daire başkanlarına not ettiren Tekataş, bu sorunların kısa sürede çözülmesi talimatını verdi.

Tekataş, "Bizler muhtarlarımızı önemsiyor, görüşlerine değer veriyoruz, onlar bizim için yol göstericidir. Halkın beklentilerini, taleplerini bizlere ileten muhtarlarımızla sıkı bir diyalogumuz var. Onların kişisel değil, toplumsal beklentileri var. Bu açıdan muhtarlarımız bizim için önceliklidir." dedi.

Bazı mahalle muhtarlarının sondaj talepleri üzerine Tekataş, şunları söyledi: "Biz köklü çözüm yapma gayretindeyiz. Biz ne masraftan ne de çalışmaktan kaçıyoruz. Sondaj, günü kurtarmaktan başka bir şey değildir. Sondajı kurduktan sonra maliyeti, getirisinin kat ve kat üstünde oluyor. Yapılan hizmet de boşa gidiyor. Kaynak suyu varsa ilk önceliğimiz bu suyu kullanmaktır. Kent merkezindeki sondajları kapatıyoruz. Maliyeti ve sağlık koşullarını göz önüne aldığımızda kuruma, zarardan başka bir şey değildir. Yürüttüğümüz programlar çerçevesinde ilçelerimizi kaynak suyuyla buluşturacağız." (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.