İleriye doğru çıkan göz 4 milimetre geriye çekildi

İleriye doğru çıkan göz 4 milimetre geriye çekildi

Mersin’in Tarsus ilçesinde bir hastanın ileriye doğru çıkan gözü yapılan ameliyatla 4 milimetre geriye alınarak eski yerine yerleştirildi.

Tarsus'ta yaşayan 46 yaşındaki Nuran Baldaz’ın ileriye doğru yer değiştiren ve 4 milimetre dışarı çıkan gözü, ameliyatla eski yerine çekildi. Yaklaşık 3 yıldır hipertroidi hastalığı yaşayan ve sağ gözü zamanla ileri doğru çıkmaya başlayan Nuran Baldaz'ın iki göz arasındaki fark sonunda 4 milimetreye kadar ulaştı.

Görme bozukluğu yaşayan, geceleri sağ göz kapağı kapanmadığı için uyumakta zorlanan ve yanmadan dolayı acı çeken Baldaz, ilçedeki özel bir hastanede tedavi olarak dışa doğru çıkan gözü ameliyatla tekrar eski yerine alındı.

Prof. Dr. Hayrettin Cengiz Alpay ve Op. Dr. Aykut Bozan, hipertroidi hastalığı nedeniyle sağ göz arkasındaki yumuşak dokuların büyüyerek gözü ileri doğru ittiğini (egzoftalmus) belirleyerek, ameliyat geri çekilmesi gerektiğine karar verdi. Baldaz’ın da kabul etmesi üzerine Dr. Alpay ve Dr. Bozan, yaklaşık 30 dakika süren orbital dekompresyon operasyonunu gerçekleştirdi. Ameliyatta, hastanın sağ maksiller sinüs yolu ile sağ göz küresinin alt duvarına ulaşıldı. Bu kemiğin alt duvarı alınarak göz etrafı dokularının serbestleştirilmesi sağlandı. Böylece göz kendiliğinden 4 milimetre geriye gelerek, eskiden olduğu yere yerleşti.

Ameliyatın ardından Baldaz, görme bozukluğu ortadan kalktığını ve geceleri sağ göz kapağı yeniden kapanmaya başlayınca çektiği acıdan kurtulduğunu belirterek, estetik olarakta yüzünün normal görüntüsüne döndüğünü söyledi.

Yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Alpay, "Gözün ileride olması hipertroidi hastalığına bağlıydı. Bu hastalıkta, uzun dönemde göz etrafındaki yumuşak dokular büyümeye başlayıp göz küresinin göz çukurundan öne doğru çıkmasına yol açmaktadır. Biz orbital dekompresyon ameliyatı ile bu dokulara esneyebilecekleri yer açıp gözün yerine gelmesini sağladık.”ifadelerini kullandı. (İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.