İlim yayacak çocuklar mezun oldu

İlim yayacak çocuklar mezun oldu

İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şubesi'nde Kız Yaz Kur'an Kursu'na devam eden öğrenciler mezun oldu.

MARDİN - İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şubesi’nde Altın Gençlik Yaz Programı Yatılı Yaz Kuran Kursu’na katılan öğrenciler sertifikalarını törenle aldı.

 

Programa öğrenci ve velilerin yanı sıra Artuklu İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Mardin Şube Yönetimi ve davetliler katıldı.

 

Program Kuran tilaveti ile başladı. Program, İlim Yayma Cemiyeti tarihi ile ilgili sinevizyon ve Yatılı Yaz Kuran Kursu öğrencilerinin etkinliklerinin bulunduğu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

 

Programa katılan Artuklu İlçe Kaymakamı Soner Karataşoğlu, kursa katılan öğrencileri tebrik etti.  Karataşoğlu ayrıca çocuklarını böyle yararlı programlara yazdırdıkları için de ailelere teşekkür etti.

 

Öğrencilerle yakından ilgilenen Artuklu Kaymakam Karataşoğlu, Dini eğitim almak isteyen çocuklar için böyle bir fırsatın oluşturulmasının güzel olduğunu belirterek, Kuran Kursu Birincilerine ayakkabı, kol saati ve İslam’ın simgesi olan başörtüsünü hediye etti.

 

Yaz Kur’an Kursu hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Necmeddin Başboğa, “Kursa gelen çocuk ve gençlere Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgiler de öğretiyoruz. Hz. Peygamber (s.av.)’in örnek hayatı, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz, zekât, hac, oruç gibi bilgilerde öğretiyoruz.” dedi.

 

Başboğa, cemiyet olarak kendilerini Kuran yolunda sorumlu tuttuklarını ve bu vesileyle böyle bir hizmete başladıklarını belirterek, "Söz konusu gelecek nesil olunca Cemiyet olarak kendimizi Kur'an yolunda sorumlu tuttuk ve bu programı fikirden çıkarıp uygulamaya koymaya karar verdik. Dünyada kötü bir gidişat var ve bu kötü gidişat bizleri rahatsız ediyordu. Bu kötü gidişata dur demek gerekiyordu. Bizler de bu hadis ışığında yola çıkıp kendimizi bu sorumluluk altında gördük." dedi.

 

Öte yandan tüm kurs öğrencilerine “365 günde Peygamber Efendimiz” isimli siyer kitabını hediye ettiler. Program sonunda öğrencilere, velilere ve katılımcılara ikramda bulunuldu. Öğrenciler ve aileler kurs hocalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.