İlim Yayma Cemiyeti Bitlis’te şube açtı

İlim Yayma Cemiyeti Bitlis’te şube açtı

Yaptığı hayır hizmetleri ile bilinen İlim Yayma Cemiyeti 155’inci Şubesini Bitlis’te açtı.

Türkiye’nin en köklü Sivil toplum kuruluşundan biri olan ve yaptıkları ilmi çalışmaları ile tanınan İlim Yayma Cemiyeti 155’inci Şubesini Bitlis’te açtı.

Şubenin açılış programına, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tütün, İlim Yayma Cemiyeti İstişare Heyeti Başkanı Vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan, Vali vekili Salih Atun, kurum amirleri, Milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan cemiyetin Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz, açılışa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

60 yıla aşkındır memleketin ilim ve irfan hayatına ciddi katkılar sunduklarını belirten İlim Yayma Cemiyeti İstişare Heyeti Başkanı vali Yardımcısı Ömer Faruk İlhan, bugüne kadar ortaya konulmuş hizmetlerinden dolayı cemiyetin kurucularına Allah’tan rahmet diledi.

İlk hedeflerinin İlin yurt ihtiyacını giderme olacağını ifade eden İlhan, bununla ilgili arazi tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tütün ise, cemiyetin 1951 yılında 68 fedakâr kişinin girişimiyle açıldığını, tüm baskı ve engellemelere rağmen kısa süre içerisinde İstanbul İmam Hatip Lisesini faaliyete koyarak hizmet çalışmalarına başladığını belirtti.

Türkiye’nin 81 İlinde ve ilçelerde 155 şube ve 130 öğrenci yurduyla hizmet sunduklarını hatırlatan Tütün, “Bu yurtlarımızda 5 bin öğrenci okumaktadır. Bu rakamları daha da artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. İlim Yayma Cemiyeti, Ülkenin en köklü cemiyetlerindendir. Bu cemiyetlerden ben dahil olmak üzere birçok insan fayda görmüştür. Bu topraklarda ecdadımızın davalarını yüceltmek adına uğraş göstermekteyiz. Diyebiliriz Ki İlim Yayma Cemiyeti bütün STK’ların baba ocağıdır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan kısa konuşmaların ardında katılımcılara plaketler verildi.

Şubenin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Açılışa davet edilen HÜDA PAR’ın desteklediği Bitlis Bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayarak şube açılışına çiçek gönderdi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.