İlimlerini tamamlayan öğrenciler icazetlerini aldılar

İlimlerini tamamlayan öğrenciler icazetlerini aldılar

Şırnak'ın Kumçatı beldesinde faaliyet gösteren Merkez Kumçatı Kur'an Kursu, yaptığı görkemli bir törenle 8 öğrencisine icazet verdi.

ŞIRNAK - Kumçatı beldesinde faaliyet gösteren Kur’an Kursu, 4 yıl boyunca Fıkıh, Tefsir, Sarf, Nahiv, Hadis ve Arapça eğitimlerinde ilimlerini başarıyla tamamlayan 8 erkek öğrencisine icazet belgelerini verdi.

 

Kumçatı Merkez Camiinde gerçekleşen programa, Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Darul İlim Derneği Başkanı Mehmet Özer, bölge alimleri, çevre köylerden ve Şırnak’tan gelen vatandaşlar ile öğrenci yakınları katıldı.

 

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahi ve kasidelerin okunmasıyla devam etti.

 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, ilmin önemine değindi.

 

Programda yapılan konuşmadan sonra bölge âlimleri 8 öğrenciye icazet belgelerini verip imzaladı.

 

Program, misafirlere yemek ikramı ve katılımcıların öğrencileri tebrik etmesiyle sona erdi.

 

“İslam dışında hiçbir düzen huzur bulmaz”

Programdan sonra İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine değerlendirmelerde bulunan Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, “İslam’da merhamet, şefkat ve haya vardır, başka dinlerde bu mevcut değildir. Biz bunu ilim üzerinden yani Kur’an’dan öğreniyoruz. Allah’tan peygamber aracılığıyla gelen ilahi kanunlara sarıldığı müddetçe insanlar huzur bulur. İslam dışında hiçbir düzen ve kuvvet huzur bulmaz, iflah da olmaz” dedi.

 

Öğrencilere icazet veren Müderris Molla Abdullah Danış ise, âlim ile cahilin aynı seviyede olmadığını ve aralarında çok büyük farkın olduğunu ifade etti.

 

“Öğrencilerin amacı Allah rızasıdır”

İlim icazetlerinin toplumun hidayetine vesile olmasını temenni ettiğini söyleyen Darul İlim Derneği Başkanı Mehmet Özer, “Bu kardeşlerimizin bir dünyevi beklentileri yoktur. İlim süresince amaç sadece Allah rızası içindir.” dedi.

 

Son olarak ailelere seslenen Özer, çocuklarını medreseler ve Kuran kurslarına göndermelerini tavsiye etti.

 

İcazet alan öğrencilerden Selman Üzen, icazet aldığından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Mutluluğunu kelimelerle ifade edemeyeceğini söyleyen Üzen, bu duyguyu ancak yaşayan kişilerin anlayabileceğini aktardı.

 

“Aileler medrese eğitimine önem versinler”

Oğlu Abdulkerim Saka’nın icazet törenine katılmak için İdil’e bağlı Tepeköy (Xıraberıpın)’den geldiğini söyleyen Sait Saka, çocuğunun mezuniyetinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ailelere de çağrıda bulunan Saka, ailelerin medrese eğitimine önem vermeleri gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.