Ilısu Barajı şantiyesinde silahlı kavga-video-foto

Ilısu Barajı şantiyesinde silahlı kavga-video-foto

Mardin’in Dargeçit ilçesinde yapımı devam eden Ilısu Barajı şantiyesinde çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.

Dargeçit Ilısu Barajı şantiyesinde işçiler ile şantiye görevlileri arasında çıktığı belirtilen ve silahların kullanıldığı kavgada biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay dün öğlen saatlerinde Ilısu Barajı şantiyesinde meydana geldi. İddialara göre, işçilerin Ramazan mesaisi konusundaki istekleri nedeniyle kavga çıktı. Büyüyen kavgada proje müdürünün açtığı iddia edilen ateşte 3 kişi yaralandı.

Yaralanan işçiler Ali İnan ( 27), Ömer Ekinci (26) ve Ömer Erol (19), Dargeçit ve Midyat Devlet hastanelerine kaldırıldı.  Durumu ağır olan Ali İnan'ın ilk tedavisinin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Olayı haber alan işçi yakınları ve köylüler şantiyeyi basarak ateşe verdi. Şantiyede çıkan yangını itfaiye söndürdü. Yangın nedeniyle şantiyenin yemekhane, mutfak ve yatakhanesi kullanılamaz hale gelirken, olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ile birlikte TOMA araçları sevk edildi. Olaydan sonra diğer çalışanlar da işi bırakıp şantiyeden ayrıldılar.

Bölgede gerginlik devam ediyor.   (Süleyman Tunç, Musab Şengül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.