İlk icraat 4-C'ye kadro olsun foto

İlk icraat 4-C'ye kadro olsun foto

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’da bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım'a “İlk icraatınız 4/C'ye kadro olsun istiyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’da bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Bursa İl Divan Toplantısı’nda teşkilata hitap etti. Toplantıya Memur-Sen Bursa İl Tamsilcisi Numan Şeker, İl Yönetimi, Memur-Sen’ bağlı sendikaların İl başkanları ve İlçe başkanları katıldı. Ayrıca Yalçın ve Memur-Sen heyeti 150 konutun yapıldığı alanda örnek dairenin açılışını gerçekleştirdi.

Dürümlü'deki katliam

Diyarbakır Dürümlü mezrasında PKK’nin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucunda Tanışık köyünden 16 kişinin hayatını kaybettiği olaya değinen Yalçın,  “Diyarbakır'da 15 ton bombayla köye gidip, orada onu kamufle etmeye çalışanlara millet müsaade etmediği için 16 can kayboldu. 33 çocuk yetim kaldı. 8 kadının dünyası yıkıldı. Terör cenazesinde boy gösteren siyasiler, ana muhalefet dahil, orada boy gösteremedi. O halkı yalnız bıraktılar. Milletin canına tak etmiş durumda. 300 bin Kürt, 300 bin bu ülkenin vatandaşı, beyaz Kürtler tarafından ve terör örgütü tarafından Kürt tehcirine tabi tutuldu. Bu insanlar yerlerinden, yurtlarından edildi. Türkiye ayağa kalkarsa dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar ayağa kalkar. Onun için Türkiye'nin kendi iç meselesi olarak gözüken, ama asla iç mesele olmayan terör, mutlaka bu dirayetle devam edilerek bitirilmeli ve bu defter kapatılmalı. Çünkü terör örgütleri küresel emperyalizmin yeni haçlı birlikleridir. Küresel emperyalizm, terör örgütleri üzerinden ülkelere diz çöktürmeye çalışıyor. Hain saldırılar, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmıştır. Küresel terör normalleşen Türkiye istemiyor. Küresel terör ayağa kalkan Anadolu'yu diz çöktürmeyi hedefliyor” dedi.

“İlk icraat 4/C’ye kadro olmalı”

Yalçın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım'a çağrıda bulunarak beklentileri ise şu şekilde sıraladı: “Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C’lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, mali fotoğraf çekildi, sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatınız 4/C’ye kadro olsun istiyoruz. 4/B’liler olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınsın istiyoruz. Vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçeve genişletilsin istiyoruz. Onun için Sayın Binali Yıldırım’ın ilk icraatı 4/C’ye kadro olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.

Yalçın, Türkiye’nin mazlumların umudu olduğunu belirterek, istikrara da vurgu yaptı. İstikrarı yakalamış ülkenin bütün mazlum coğrafyalara kucak açacağını dile getirdi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.