İlk kez yapılan LGS'nin heyecanı yaşandı

İlk kez yapılan LGS'nin heyecanı yaşandı

​Gaziantep’te, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liselere yerleştirmede bu sene ilk kez uygulanan ve 8’nci sınıfa devam eden öğrencilerin isteğe bağlı olarak girdiği merkezi sınav heyecanı yaşandı.

Türkiye’de yaklaşık bir milyon 8'nci sınıf öğrencisinin nitelikli bir liseye yerleşebilmek için ilk kez girdiği Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) Gaziantep’te giren öğrenciler, sınavda sorulara doğru cevap verebilmek için ter dökerken, aileleri de okul bahçelerinde dua ederek bekliyor.

Türkiye'de TEOG’un kaldırılmasıyla ilk kez uygulanan LGS'nin ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Saat 10.45’te sona erecek olan LGS'de ikinci oturum ise 11.30’da başlayıp, 12.30’da tamamlanacak. Çoktan seçmeli 90 soru sorulacak sınavın birinci bölümünde 50 soru sözel olacak ve 75 dakika süre verilecek.

İkinci bölümde ise 40 sayısal sorusu sorulacak ve 60 dakika süre verilecek. Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden soru sorulacak.

Aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara gelen adaylar, bina girişlerinde üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındılar. Saat 09.30 itibariyle kapılar kapatılırken, bu saatten sonra gelen adaylar içeri alınmadı. Bazı adayların ise son anda binalara girebildikleri gözlendi.

Sınav saati başlayınca öğrenciler içeride ve aileleri ise dışarıda ter döktü. Okul bahçesinde bekleyen velilerden kimisi dua ederken, kimisi de yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i okudu.

Gaziantep’te sınava girecek öğrenciler duygu ve heyecanlarını İLKHA muhabiri ile paylaştı.

Sınava çok iyi hazırlandığını ve başarılı olmak istediğini belirten Cem Demirbaş, “Sınava giriyorum ve bundan dolayı da biraz heyecanlıyım. Sınavda başarılı olacağımı düşünüyorum. Ama yine de en iyisini Allah-u Teâlâ’nın takdirine bırakıyorum. Allah-u Teâlâ nasıl takdir etmişse öyle olsun diyorum. LGS ile TEOG’un mantığı aynı olduğundan dolayı ve başarılı olmak için ben bu sınava girdim. Sınavı başarılı bir şekilde tamamlayacağım.”dedi.

Sınav mecburi olmadığı halde daha iyi bir okulda eğitimine devam edebilmek için sınava girdiğini dile getiren Muhammed Emir Yılmaz da, “Sınava gireceğim için biraz heyecanlıyım. İnşallah yapabildiğim soruları çözeceğim, yapamadıklarımı da çözmeyeceğim. Heyecanlıyım ama sınava çok iyi hazırlandım. İnşallah bildiğimiz sorular çıkar. İstediğim okullar vardı, onlara gitmek istiyorum. Yoksa açıkta kalmak ve meslek liselerine gitmek istemiyorum. Anadolu Okulu istediğim için bu sınava giriyorum.”şeklinde konuştu.

Okul bahçesinde çocuklarını bekleyen veliler ise çocuklarının sınav heyecanına ortak olmak istedikleri için geldiklerini, çocuklarından çok kendilerinin heyecanlı olduğunu ve çocuklarının sınavı kazanmasını temenni ettiler.

Oğlunun sınav heyecanına ortak olmak istediği için sınav yerine geldiğini belirten Sevgi Altınsubesi de “Çocuğumu sınava getirdim. Onlara sınavda başarılar diliyorum. Aynı şekilde tüm çocuklara ve kendi çocuğuma da başarılar diliyorum. Allah-u Teala emeklerini boşa vermesin. Rabbim hepsine de zihin açıklığı versin. Çocuklarımız içerde heyecanlı biz de burada heyecanlıyız. Güzel bir sınav ve güzel bir gelecek diliyoruz. Tabii aynı zamanda çocuklarımız için dua ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Büyük bir heyecanla oğlunun sınavdan çıkmasını bekleyen ve sınava giren bütün adaylara da başarılar dileyen Gülnaz Beyazıt ise “Oğluma ve sınava giren bütün çocuklar için dua ediyorum. Sınavlarının da başarılı geçmesini diliyorum. Çocuğum daha iyi bir liseye gitmek istediği için bu sınava girmek istedi. Bundan dolayı da bu sınava girmeyi tercih etti.”diye konuştu.

Sabırla çocuklarının sınavdan çıkmasını beklediğini belirten İbrahim Kara da “İlk çocuğumdu ve çok duygulandım. Kendisine başarılar diliyorum. Bütün çocuklarımıza da başarılar diliyorum. Allah’ım rast getirsin. Çocuğum bir yerlere gelmek istiyor. Özellikle Anadolu okuluna gitmek istiyor.”diye belirtti.

Sınava yoğun bir şekilde çalışan oğlunun iyi bir sonuç alacağını umduğunu belirten Nazım Yılmaz da, şunları söyledi:

“Bütün öğrencilere başarılar dilerim. Allah (Celle Celaluhu) yardımcıları olsun. Bizde burada büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bütün çocuklar için dua ediyorum. İnşallah başarılı olurlar ve oğlum bütün boş günlerini ders çalışmakla geçirdi. Oğluma başarılar diliyorum. Hiçbir zaman zamanını boşa geçirmedi. Hep ders çalışarak sınava hazırlandı.”

Sınavın sonuçlarının 22 Haziran’da açıklanacağı belirtildi.

İLKHA






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler