"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez"

"İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez"

Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, ABD şer planına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Bingöl Yamaç Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (Musyan-Der) ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması kararına tepki gösterdi.

Filistin ve Kudüs'ün "Büyük İsrail Projesi" çerçevesinde adım adım işgal edildiğine dikkat çeken Musyan-Der Basın sözcüsü Mehmet Merthan, “İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu; Kudüs Şehri ve Filistin; 1948 yılından beri yüzlerce yıllık, ‘Büyük İsrail Projesi’ çerçevesinde, adım adım işgal altına alınmıştır. İslam’ın ilk kıblesinde; ezan-ı Muhammedi’nin yasaklanması, son olarak da; Kudüs’ün; işgalci siyonistlerin; başkenti olarak ilan edilmesi, ümmetin onurunu ayaklar altına almıştır. Bu kararı alan Amerika, İsrail ve işbirlikçilerini lanetliyoruz.” dedi.

Merthan basın açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs'ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir. Hz Ömer Kudüs'ü fethetmiş ve oradaki tüm insanların can, mal ve inanç özgürlüğünü koruma altına almıştır. Bölgeye huzur ve saadet getirmiştir. Selahaddin Eyyub-i Kudüs'ü yeniden fethetmiş ve aynı şekilde oradaki tüm insanların her türlü hakkını teminat altına almıştır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, halkı Müslüman olan devletlerin ve ülke liderlerinin zulme kayıtsız kalmaları korsan ve işgalci İsrail'i cesaretlendirmektedir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali kabul edilemez. İsra ve Miraç’ın şehri Kudüs'ün işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış, Filistin topraklarının, işgali kabul edilemez.”     

Kudüs'ün sahipsiz olamadığını vurgulayan Merthan, “Gayret ve hamiyet sahibi hiçbir müminin bu trajediye sessiz kalması düşünülemez. Bugün burada yaptığımız; bu açıklama ile tüm dünyaya; Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan ediyoruz. Âlem-i İslam’ı; reel politik kaygılardan arındırarak, Amerika’dan, İsrail’den değil! Allah’tan korkmaya ve O’na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA) 


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler