İlk Kutlu Doğum etkinliği Dargeçit’te yapıldı

İlk Kutlu Doğum etkinliği Dargeçit’te yapıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu 2015 kutlu doğum etkinliklerinin ilki Mardin’in Dargeçit ilçesinde düzenlendi.

Peygamber sevdalıları platformu 2015 yılı kutlu doğum etkinliklerinin startını dün Mardin’in Dargecit ilçesinde verdi.

Sunuculuğunu Asım Özalp’ın yaptığı etkinlik,  Dargeçit Mırade Kıne Meydanında saat 13:00 te   Mesut Kul Hoca’nın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Etkinlik Nezir Özdemir ve Muhammed’in mevlidi şerif okumalarıyla devam etti. Sanatçı Mahfuz Aktekin ile Özcan Güner’in seslendirdikleri  ilahiler sırasında, alanı dolduran binlerce peygamber sevdalısı Dargeçitlinin  coşkusu görülmeye değerdi.

Etkinliğe katılan Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Beşir Şimşek programda yaptığı konuşmasında, “Peygamber Efendimiz (sav) insanlığın biricik önderi ve rehberidir.   , Ancak O’nu takip eden kurtuluşa erer. Onun dışındaki rehber ve önderler, insanları felakete ve hüsrana götürür. Peygamberler insanlığın kurtuluşu için çalışmışlar. Peygamberleri rehber edinen ve onların yolunu takip edenler, her iki cihanda da kurtuluşa ve huzura ermişlerdir. Tarih buna şahittir ki, hangi devirde insanlık, Peygamberleri kendine rehber ve önder edinmişse yücelmişler ve yükselmişlerdir. Her ne zaman da Peygamberlere sırt çevirmişler, Peygamberler dışında kendilerine başka önder ve rehberler edinmişlerse, onlar da ebediyyen huzur bulamamışlar ve sürekli alçalmışlar, dünya ve ahiretlerini kaybetmişlerdir.  Şu an İslam coğrafyasında yaşanan huzursuzluklar, boğuşmalar ve akıtılan kanların tek sebebi, Peygamber Efendimiz (sav) dışındaki liderlere tabi olunmasından kaynaklanmaktadır.” dedi.   

Siirt Kız Çocuk İlahi Grubu, seslendirdiği ilahiler,  takdirle karşılayıp dinleyen katılımcılar   adeta mest oldu.

Program,  Mesut Kul Hoca’nın  okuduğu dua ile  sorunsuz bir şekilde son buldu. (Cihat Şayık-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.