İlk teravih namazında Filistinli kardeşlerimize dua edeceğiz

İlk teravih namazında Filistinli kardeşlerimize dua edeceğiz

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ilk teravih namazında camileri dolduran Müslümanlar, siyonist terör çetesinin Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle Filistin halkına dua edeceklerini belirttiler.

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Mardin'de de büyük bir heyecan ile kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.

Kentin büyük camilerinden olan Fuat Yağcı, Ulu Camii ve Kuba Camii, Kızıltepe Yeni Camii, Nusaybin Zeynel Abidin Camii teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar ramazana ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar.

İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocuk ve kadınların bulunduğu görüldü.

Teravih namazını kılan cemaat, ramazan ayının önemine vurgu yapılan vaazı dinledi. Camii İmamı Mehmet Salih Çalka, bu ayda cennet kapılarının açıldığını ve cehennem kapılarının kapatıldığını, şeytanların ise zincire vurulduğunu söyledi.

Verilen vaazdan sonra ilk teravih namazını kılmanın huzuru içinde olduklarını belirterek, ramazan ayının İslam ümmetine ve insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundular.

İlk teravih namazında Filistinliler de unutulmadı. Camileri dolduran Müslümanlar, siyonist terör çetesinin Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle mazlum Filistin halkına dua, siyonist terör çetesine de beddua edeceklerini ifade ettiler.

“Gece sahur yapıp yarın oruçlu olacağız inşallah”

İlk teravih namazını kılmak için camiye geldiğini belirten Muhammed Ok, ramazanın İslam coğrafyasındaki akan kanın durmasına vesile olmasını temenni etti.

Ok, “Bu akşam ilk teravih namazını kıldıktan sonra gece sahur yapıp yarın oruçlu olacağız inşallah. İçimiz kıpır kıpır. Rabbim, tutacağımız oruçları kabul etsin.” dedi.

“Rabbim Filistinlileri muzaffer kılsın”

Vatandaşlardan Hüseyin Aykut da ramazanın tüm Ümmet-i Muhammed’e hayırlar getirmesini temenni etti.

Aykut, “Bu gece ilk teravih namazını kılıp ramazan orucunu tutmak için niyet getireceğiz. Rabbim bu mübarek ramazan ayını İslam ümmetinin içerisindeki hastalıktan kurtarılmasına ve İslam âlemim vahdetine vesile kılsın. Bu gün hem teravih namazı kılmak hem de tüm İslam âlemi için dua etmek için camiye geldik. Filistin için de dua edeceğiz. Rabbim onları muzaffer kılsın.” dedi.

“Kanın durması için ortak tepkimizi ortaya koymalıyız”

Çocuklardan Yunus Emre Kılınç ise “İlk teravih namazını kılmak için camiye geldik. İnşallah namaz kılıp tüm İslam âlemi için dua edeceğiz. Yardın da oruçlu olacağız.” dedi.

Ramazan ayının ilk teravih namazı olduğu için heyecanlı olduğunu aktaran Lokman Oral,  Müslüman coğrafyasında akan kanın durması için dua edeceklerini söyledi. Gazze’deki siyonist saldırıların kendilerini üzdüğünü aktaran Oral, İslam ümmetinin akan kanın durması için tepkisi ortaya koyması gerektiğini dile getirdi. 

“86 yaşında camiye gelip teravih kıldığım için Allah’a şükrediyorum”

Hacı Halef Yalçınkaya da 86 yaşında olmasına rağmen camiye teravihe geldiğini, bunun için de Allah’a şükrettiğini söyledi.

 Vatandaşlardan Hamid Durgan ise ramazanın tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni etti.

Sadullah Örnek de ilk teravih namazında İslam ümmetine ve özellikle Gazze’deki Müslümanlara dua edeceklerini söyledi.

Çocuklardan Ali İmran Kaya, teravih namazını kılıp yarın oruç tutacağını ifade etti.

Hüseyin Özgüç ise şunları söyledi: “İlk teravih namazını kıldıktan sonra ilk sahurumuza kalkacağız ve yardın da inşallah ilk orucumuzu tutacağız. Bu akşam özellikle Filistinli kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Allah, zalimleri kahretsin.”

“Filistinli kardeşlerimize dua etmek için geldik”

Camiye gelen kadınlar da teravih namazı için saf tuttu. Kadınlar, “İslam ümmetine ve Filistinli kardeşlerimize dua etmek için geldik.” dediler.

Namaz kılmak için camiye gelen Medine Aydın, ramazana ayına kavuştukları için çok sevinçli olduklarını söyledi.

Aydın, “Bugün ilk teravih namazını kılacağız. Onun için camiye geldik. Bizi ramazan ayına kavuşturan Allah'a çok müteşekkiriz. Yarın ilk orucumuzu da tutacağız. İnşallah ramazanı hayırlı bir şekilde geçirir ve bayrama da ulaşırız. Bu akşam özellikle Filistinli kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Rabbim onların yardımcısı oldun. Allah haklarını bırakmasın.” diye konuştu.

“Bu geceyi iple çekiyorduk”

Kadınlardan Hacı Zekiye Yıldız ise “Bu geceyi iple çekiyorduk, çok mutlu ve çok sevinçliyim. Teravih namazını kılmak için geldik. İnşallah tüm Müslüman âlemine huzur ve barış getirmesine vesile olur. Tüm Müslümanlara hep dua edeceğiz. Rabbim Filistinlilere merhamet etsin, onlara yardım etsin. Ramazan ayının İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. İlk teravih namazını kıldıktan sonra ilk sahurumuza kalkacağız ve yardın da inşallah ilk orucumuzu tutacağız. Allah herkesin ibadetlerini kabul etsin.” dedi.

Esra Ekinci de yatısı namazından sonra ramazan ayının ilk teravih namazını kılacaklarını ve ilk sahuru da yaptıktan sonra yarın oruçlu olacaklarını söyledi.

Gülseren Ekinci ise namaz kılıp tüm Müslümanlara dua edeceğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.