İlk ve orta öğretimde karne heyecanı

İlk ve orta öğretimde karne heyecanı

Okul öncesi öğretimde dâhil olmak üzere ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan 17 milyonu aşkın öğrenci bugün heyecanla karnelerini aldılar.

2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılı bu gün okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan 17 milyon 532 bin 988 öğrencinin heyecanla karnelerini almalarıyla sona erdi.

3 ay devam edecek olan sömestri tatili, 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında başlayacak olan eğitim ve öğretime uyum programıyla son bulacak ve öğretime tam olarak 14 Eylül 2015 Pazartesi günü geçilecek.

Öğrencilerin karneleri hususunda da uyarıda bulunan uzmanlar, iyi ya da kötü karne getiren çocuklara yönelik sergilenecek olan tavrın çocukların psikolojileri üzerinde olumsuz etki yapabileceği uyarısında bulundu.

Bu gün kadar hep kötü karne getiren çocuklara yönelik yapılan tavsiyelerin gündeme geldiğini belirten uzmanlar, kötü karne getiren çocuklara yönelik sergilenen azarlayıcı ya da cezalandırıcı tavrın zararlı olduğu kadar, iyi karne getiren çocukları şımartmaya yönelik sergilenen şımartıcı ödüllendirme usulüne de dikkat çektiler.

Bir ailede iki çocuktan birini iyi diğerinin ise kötü karne getirmiş olmasının da söz konusu olma ihtimali durumuna da değinen uzmanlar, böyle bir durumda çocukları bir biriyle kıyaslamanın da çok olumsuz sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundular. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.