İLKHA’nın haberi Nusaybinli aileye umut oldu

İLKHA’nın haberi Nusaybinli aileye umut oldu

Mardin’de çocuklarının ameliyatı için yardım çağrısında bulunan aileye yardım eli uzatıldı.Aile, ameliyat için İstanbul’a gitti.

Geçtiğimiz günlerde İlke Haber Ajansı ( İLKHA) tarafından "Çukur siyaseti ve kaza mağduru aile yardım bekliyor” başlığıyla yayımlanan haber, hayırseverleri harekete geçirdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, geçtiğimiz yıllarda PKK'nin çukur siyaseti sonucunda uygulanan sokağa çıkma yasağında şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi'ne yerleşen 8 kişilik Tekin ailesinin 15 yaşındaki lise öğrencisi oğulları Tahir, geçen yıl okula giderken aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.

Mardin’den Şanlıurfa’ya sevk edilen Tahir, her iki kalçasından ameliyat oldu ve kalça ameliyatları nedeniyle 6 ay yatağa mahkûm yaşadı.

Üretra darlığı teşhisi de konulan Tahir’in idrar torbasından kurtulması için ameliyat olması gerekiyordu. Ancak bu ameliyat İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yapılıyor.

Maddi durumları olmadığı için Tahir’i ameliyat edemeyen Tekin ailesi, İLKHA aracılığıyla yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Haberin ardından ajansı arayan birçok hayırsever, 15 yaşındaki lise öğrencisi Tahir Tekin’in iyileşmesi için yapılacak ameliyatların ücretini karşılayacaklarını belirtti.

Bunun üzerine biletleri ayarlanan Tekin ailesi, ameliyat için Mardin Havaalanından İstanbul’a gitti. 

"Herkesten dua bekliyoruz"

Havaalanında konuşan Baba Ahmet Tekin, İLKHA başta olmak üzerine kendilerine yardım elini uzatan hayırseverlere teşekkür etti.

Baba Tekin, “İlke Haber Ajansı’nda çıkan haberimizin ardından Dr. Kenan Çelik ve işadamı kardeşi Necat Çelik, ameliyat için bize sahip çıktı. Şu an ameliyat için havayolu ile İstanbul’a gideceğiz. İnşallah ameliyat başarılı geçer ve oğlum eski sağlığına kavuşur. Herkesten dua bekliyoruz. Hem İLKHA’ya hem de bize sahip çıkan Çelik kardeşlere ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Onların vesilesiyle oğlum ameliyat olacak.” dedi.

Okula giderken kaza geçirdiğini, bir yıldır idrar torbasıyla yaşamaya çalıştığını kaydeden Tahir ise ameliyat olacağı için çok sevinçli olduğunu söyledi.

Tahir, “Haberin ardından Allah’ın izniyle hayırseverler çıktı, bize yardım edecekler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle ameliyat olursam tekrar okuluma gidebileceğim. Çok heyecanlıyım ve bu hortumdan kurtulacağım için de çok sevinçliyim. Allah hepsinden razı olsun.”  diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.