İlklerin MGK'sı 10 saat sürdü

İlklerin MGK'sı 10 saat sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yaptığı ilk MGK taoplantısı 10 saatten fazla sürerek Türkiye tarihinin en uzun MGK'sı oldu.

HABER MRK- Saat 14:25'te başlayan ve ilk kez ikinci güne  sarkan tarihin en uzun Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bu gün saat 00.30  sularında sona erdi. Tarihe en uzun MGK toplantısı olarak  not düşülen  toplantı  10 saat 20 dakika sürdü.
Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, toplantının yayımlanan bildirinin ilk bölümünde, ‘Paralel yapı’ vurgusu yapıldı.


Yapılan açıklamada, MGK'nın Ekim ayı bildirisinde, "Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru ve kamu düzenini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Bu kapsamda milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin, kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" denildi.


MGK'nın bildiri metninde   şu ifadeler yer aldı:


"Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru ve kamu düzenini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Bu kapsamda milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.


Suriye'de dördüncü yılını tamamlamak üzere olan çatışma ortamının ülkemizin ve bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik yansımaları, bu konudaki bölgesel ve uluslararası yaşanan son gelişmeleri de içerecek şekilde müzakere edilmiştir.
Irak ve Suriye'de IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele, ülkemizin bu mücadelede uluslararası koalisyon içindeki konumu, Türkiye'ye müzahir gruplar başta olmak üzere, ılımlı muhaliflerin durumu ve yerinden edilen kişilere yönelik insani yardımlarımız görüşülmüştür. Ayrıca Irak'taki siyasi süreçte son dönemde yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki irade teyit edilmiştir.


Başta Gazze'de sağlanan ateşkes olmak üzere, İsrail-Filistin ihtilafında yaşanan son gelişmeler, Libya ve Yemen'deki mevcut durum ile bölgesel yansımaları kapsamlı biçimde görüşülmüştür."  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.