İlkokul öğrencilerinden örnek davranış

İlkokul öğrencilerinden örnek davranış

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde Zekai Dursun ilköğretim okulu öğrencileri ‘Bende bir yetime yardım etmek istiyorum’ isimli bir kampanya başlatarak mağdur ailelere gıda yardımında bulundu.

Çermik’te Zekai Dursun ilköğretim okulu 4-C sınıfı öğrencilerinin ‘Bende bir yetime yardım etmek istiyorum’ sloganıyla başlattıkları kampanya takdir topladı.  Öğrenciler, kampanya kapsamında topladıkları gıda malzemelerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladı.

Başlatılan kampanyayla ilgili açıklamalarda bulunan 4-C Sınıf Öğretmeni Yasin Demirkol, “4-C sınıfı öğrencilerinin katılacağı bir etkinlik düzenlemek istedik. Her öğrencinin bu konuda ne getirebileceği konuşuldu ve görev dağılımı yapıldı. Getirilecek yardım paketleri; çay, şeker, pirinç, makarna, bulgur, mercimek, nohut, patates, yağ, zeytin, fasulye ve salça olarak hazırladık. Ayrıca dağıttığımız bu gıda paketlerinin her biri 100 TL değerindedir.” dedi.

“Yetimi koruyup kollayan kişi ile ben cennette beraber olacağız”

Yardım paketlerinin tespit edilen altı yetim ve muhtaç aileye verildiğini belirten Demirkol, şunları dile getirdi: “Belirlenen adreslere gidilip yardım paketleri verildi. Bu aileler ile tanışıldı, sohbet edildi. Aileleri tanıyabilmenin, onların sıkıntılarına bir nebze de olsa yardımcı olabilmenin mutluğu yaşadık. Peygamberimizin ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ , ‘Yetimi koruyup kollayan kişi ile ben cennette beraber olacağız.’ müjdesine nail olabilme, Allah’ın rıza ve hoşnutluğunu kazanabilmek için bu hayırlı etkinliği başlattık.’’

‘Mağdur ailelere yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadık’

İlçede tespit edilen mağdur ailelere yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten öğrenciler, ‘Böyle bir kampanyayla fakir ailelere elimizden geldiği kadarıyla yardımda bulunduk, bu da bizi mutlu etti.’ dediler.

Öğrencilerden Merve Doğan, “Biz fakir olan ailelere hazırladığımız gıda paketini götüreceğiz. Böyle bir yardım insanı duygulandırıyor. Zengin olan ailelerin fakir olan ailelere yardım etmeleri gerekiyor. Allah, yapacağımız bu hayrı kabul eyler inşallah.” dedi.

Hilal Karadeniz isimli öğrenci ise duygularını şöyle ifade etti: “Yaptığımız bu çalışma ile herkes gibi bende mutluyum. Çünkü bu çalışma fakir ailelere yapılan yardımlardır. Diğer sınıflardaki maddi durumu iyi olan öğrenciler, maddi durumu iyi olmayan ailelere bizim gibi yardım kampanyası başlatarak yardımda bulunsunlar. Böyle bir çalışma yapmak beni çok mutlu ediyor.’’

“Çocuklarım yapılan bu yardımları, bu patatesleri görse sevinçlerinden çıldıracaklar”

Kendisine yapılan yardımla ilgili konuşan Yunus Korkmaz, öğrencilerin bu duyarlılığı karşısında etkilendiğini söyleyerek, “Dokuz nüfuslu bir aileyiz. Benim halim ortada. Engelli halimle çalışamıyorum. Üç aylık engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz. Kaldığım ev ise kaymakamlık tarafından tahsis edilmiş, evimiz oldukça dardır. Çocuklarım yapılan bu yardımları, bu patatesleri görse sevinçlerinden çıldıracaklar. Bize yardım yapan bu öğrencilere ve size teşekkür ediyorum. Bize yardım elini uzattılar, Allah’ta onlara yardım etsin.” şeklinde konuştu. (Mehmet Akarsu – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.