İluh Deresi Batman’ın büyük bir ayıbıdır

İluh Deresi Batman’ın büyük bir ayıbıdır

Birçok ölüm ve yaralanmalara sebep olan İluh Deresi’nin ıslah edilmemesi ve kirliliğine tepki gösteren Batmanlılar, bir an önce derenin her yönüyle ıslah edilmesini istiyor.

12 mahalle ile 2 köyden geçerek Batman Çayı'na akan İluh Deresi’nde ıslah çalışması yapılmaması halkı bezdirdi. Derenin kirliliğinden kaynaklanan kötü koku ve çirkin görüntüden dolayı tepki gösteren çevre sakinleri, bir an önce İluh Deresi’nin her yönüyle ıslah edilmesi gerektiğini söylediler.

Batman’ı ikiye bölen 4 metre derinliğinde olan İluh Deresi’nin çevresinde yapılan bariyerlerin de ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Siyasetçileri İluh Deresi için verdikleri sözleri yerine getirmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlardan Abdulaziz Onay, "Siyasetçilerin İluh Deresi’nin ıslahı için verdikleri sözleri yerine getirmelerini bekliyoruz. Bu sıkıntının artık çözülmesini bekliyoruz. Bitsin artık bu sıkıntı, İluh Deresi gerçekten Batman’ın büyük bir ayıbıdır. Bunun seçimlerden önce halledilmesini istiyoruz. Bu çoktandır dile getirilen bir husus, biran önce halledilmesini istiyoruz." dedi. 

"İluh Deresi’nin üstünü kapatacaklarını söylüyorlar ama hiçbir şey yapılmadı"

İluh Deresi yanında bulunan sakatatçıların atıklarını dereye atmalarına tepki gösteren esnaflardan İhsan Acar, "Burada sürekli olarak hayvan atıkları geliyor. Pis su, hayvan kanı, atık etleri hepsi buradan çıkıyor. Kötü bir koku veriyor, kış ve yaz aylarında bu kötü kokudan esnaf olarak idare edemiyoruz. Belediyeye gelen insanlar sürekli burayı kapatacaklarını söylüyorlar ama hiç kimse kapatmadı. Kim geldiyse bu dereyi düzenleyeceklerini, yeşillendireceklerini, üstünü kapatacaklarını söylüyorlar ama hiçbir şey yapılmadı." ifadelerini kullandı.  

Her gelen başkan İluh Deresi'ni ıslah edeceklerini hatırlatan Abdurrahim Gelir, "İluh Deresi ile ilgili anlatmaya gerek yok diyorum. Yaşım 35, rahmetli Salih Gök şu an yaşasaydı şimdi bir şeyler yapmıştı. Fakat ondan sonra gelen her siyasetçi prim yapmak için burayı yapacaklarını vaat ediyorlar. Maalesef ses var ama görüntü yok. Şu anda burnuma çok kötü kokular geliyor. Buranın ıslah edilmesi gerekiyor, her gelen başkan ıslah edileceğini söylüyor seçimden önce ama kazandıktan sonra hiçbir şey yapılmıyor. Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok." şeklinde konuştu.

"Siyasetçiler artık dereyi ıslah etseler iyi olur"

Tüm siyasetçilerin ilke vaadi olan İluh Deresi’nin artık ıslah edilmesini istediklerini dile getiren vatandaşlardan Hikmet Uluç, "Biz bu derenin düzeltilmesini istiyoruz. Pisliğinden geçilmiyor, en azından üstünü kapatsınlar insanlar rahatsız olmasınlar. Yazın kokusundan, sineğinden geçilmiyor. Yapılırsa insanlar rahatlayacak. Siyasetçiler artık dereyi ıslah etseler iyi olur. Bu görüntü kirliliğinden kurtulmak istiyoruz. Temiz olmasını istiyoruz, bu pislik ve kötü koku yüzünden dışarı çıktığımda ağzımı kapatarak geziyorum." diye belirtti.  

"İluh Deresi için giden gelen yalan söyledi"

Derenin ıslah edilmesini isteyen vatandaşlardan Ekrem Ekin, "Ben 92 yılından beridir burada ikamet ediyorum. Gelen yedi, giden yedi kimse buranın üstünü kapatmadı. Her gelen ‘ben burayı kapatacağım, icraat yapacağım’ dedi ama hepsi yalan, giden gelen yalan söyledi. Bu derenin pisliğinden artık buradan geçmek istemiyoruz, mecbur olmazsam geçmezdim. Kimin yaptığı önemli değil bizim için buranın kapatılmasını istiyoruz. Önemli olan vatandaşlar buranın kapatılmasını istiyor. İluh deresinin ıslah edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son olarak vatandaşlardan Veysi Kan, "Biz buranın düzeltilmesini istiyoruz, artık yeter. Binlerce insan bu dereden mağdur oluyor. İluh Deresi’nin üstünü kapatılmasını ve çevresinin düzenlenmesini istiyoruz. Bu dere hem Batman’a hem de mahalleliye zarar veriyor. Düzenleme yapılırsa kimse zarar görmeyecek. Lütfen yetkililer de bu konuda yardımcı olsunlar." ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında İluh Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen selde 8’i çocuk olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetmiş, 35 mahalle de selden zarar görmüştü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler