İmam camide kalmak isteyen cemaati şikayet etti

İmam camide kalmak isteyen cemaati şikayet etti

Osmaniye'de akşam namazından sonra camiyi kapatmak isteyen cami imamı, içeride ibadet etmek isteyen cemaati polise şikayet ederek gözaltına aldırdı.

OSMANİYE - Merkez Yunus Emre Mahallesi Yeşil Cami İmamı O.A, akşam namazından sonra namaz kılmak, Kur'an okumak ve ibadet için camide kalmak isteyen cami cemaatini polise şikayet etti.

 

Cami cemaatinden Y.A., E. Y., R.K., M. A. ve M. K. akşam ile yatsı arası Kur'an okumak, namaz kılmak için akşam namazından sonra camide ibadet için kalmak istedi. O sırada Cami İmamı O.A'nın cemaatine camiyi terk etmelerini istediği iddia edildi.

 

Cami cemaatinden R.K'nin imama hitaben, "Hocam biz burada namaz kılmak ve Kur'an okumak istiyoruz. Mümkünse Cami açık kalsın" demesi üzerine imamı O.A, "Sizin niyetiniz farklı ve camiyi hemen terk edin yoksa polis çağıracağım diyerek polis çağırdı.

 

Polis gelir gelmez imam O.A'nın polislere, "Coplarınızı getirdiniz mi? Diyerek polisten cop getirmelerini istediğini ifade eden cami cemaati, cemaatten Mahfuz Akgün'ün, polise hitaben, "Burası cami ve biz de cami cemaatiyiz. Coplarla bizi mi döveceksiniz." diyerek tepki gösterdiğini söyledi. Tepki üzerine polisin geri adım attığı belirtildi.

 

Camiyi kapatmak isteyen imamın şikayeti üzerine cami cemaatinden, Y.A., E. Y., R.K., M. A. ve M. K. polis tarafından gözaltına alındı.

 

Osmaniye Rahime Hatun Polis Karakoluna götürülen cami cemaatinden 5 kişi, avukatları eşliğinde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

 

Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Avukat Halis Yetkiner, "Vatandaşlar Diyanet Reisinin açıklamalarından cesaretlenerek sabah namazıyla yatsı namazına kadar camilerin 24 saat açık olduğunu biliyor. Arkadaşlarımız zamanımızı değerlendirelim diye camiye gitmişler. Ancak her ne hikmetse cami imamı O.A. camiyi hemen kapatacağım hemen camiyi terk edin yoksa polis çağıracağım, diyor ve ondan sonra gerçekten polis çağırıyor. 5 vatandaş bu nedenden dolayı gözaltına alındı. Savcı Bey, bırakın diye talimat vermiş ama şuanda ifadeleri alınıyor. Vatandaşların dini inançlarını yerine getirmek için yakalanmaları, gözaltına alınmaları artık bu ülkede durumun ne olduğunu ortaya koyuyor." diye konuştu.

 

Olayla ilgili görüşmek için gittiğimiz camii imamı O.A. sorularımızı cevapsız bıraktı ve hakkımızda şikayette bulundu. İmamın şikayeti üzerine muhabir de polise ifade verdi.

 

Öte yandan polislerin her akşam camii önüne gelip beklemeleri tepkilere neden oldu.  (Abdulkadr Alakuş - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.