İmam Hatip Liseleri arası hafızlık yarışması finali yapıldı

İmam Hatip Liseleri arası hafızlık yarışması finali yapıldı

Milli eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından her yıl yapılan “İmam Hatip Liseleri arası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezan’ı Güzel Okuma” yarışmaları İl finali yapıldı.

Tatvan İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğü’nde, Tatvan İbadullah Camii’nde düzenlenen İl finallerinde il genelindeki 14 okuldan toplam 15 öğrenci yarıştı. 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, öğrenciler en güzel ezanı ve en güzel Kuran’ı okumak için bir birleriyle yarıştılar. Genç yaşlarına rağmen okudukları Kuran’ı Kerim ve ezanlarla, dinleyenleri kendilerine hayran bırakan öğrenciler gönülleri mest etti.

Düzenlenen yarışmada konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Konuşmasında ezanın önemine vurgu yapan Erkan, “Ben 2000 yılında 9 aylığına İngiltere’ye gitmiştim. Bakanlık göndermişti. Orada bizim özlediğimiz en önemli şeylerden birisinin ezan olduğunu biz orada hissettik. Eğer ezanın ne demek olduğunu anlamak istiyorsanız. Bir süre ezan okunmayan memleketlerde kalmanızı tavsiye ediyorum. Biz içinde doğduğumuz için, içinde yaşadığımız için, bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz. Bu anlamda ezan çok önemli, ezanın güzel okunması çok çok önemlidir.” dedi.

“İnançları hayatına yansıtan toplumlar her zaman güçlü olur”

Kaymakam Erkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz tarihimizi incelediğimiz zaman, geçmişimize baktığımız zaman, dinimizi ne kadar iyi yaşadıysak tarihte de o kadar güçlü olmuşuz. Dinimizi ne kadar gündelik hayatımıza yansıttıysak, dünya dengelerini belirleyen unsur haline gelmişiz. Dinimizden uzaklaştığımız dönemde de, maalesef sorunlarla karşılaşmışız, dibe vurmuşuz.Bu anlamda dinimizi, geçmişimizi, tarihimizi, kültürümüzü çok iyi anlamamız lazım. Özellikle değerler eğitimi dediğimiz ve bunun altında da dinimiz yatıyor. Dinimizi nesillerimize, gençlerimize çok iyi anlatmamız, öğretmemiz lazım. Gençlerimizin dinimizi gündelik hayatlarına yansıtması lazımdır.

İnşallah bu tür programlar gençlerimizin, öğrencilerimizin gündemine bunu sokarak, bunun biraz daha yerleşmesinevesile olur. Ayrıca ben şunu da belirtmek istiyorum. Dinimiz güzellik dini, kolaylık, nezaket, estetik dini ve dinimiz din adına yapılan her şey de layıkıyla yapılması lazım. Bu temel kurala uygun yapılması lazım, her şeyin güzel yapılması lazım.

Özellikle ezanın güzel okunması noktası çok çok önemlidir. Bazen öyle ezanlar duyuyorsunuz ki kendinizden geçiyorsunuz, bazen de maalesef öyle ezanlar duyuyorsunuz ki keşke okunmasa diyorsunuz. Bu anlamda dinimizi temsil anlamında da her şeyin güzel yapılması, ezanın da çok güzel okunması gerekiyor. İnşallah bu yapılan güzel işler de bunlara vesile olur. hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”  

Yapılan konuşmaların ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Öte yandan dereceye giren öğrencilerin önümüzdeki aylarda yapılacak olan bölge finallerinde Bitlis’i temsil edeceği belirtildi.(Şükrü Tontaş/Menderes Beysulen-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.